A PayPal és a Western Union egyszerre döntött úgy, hogy meghódítja a kriptovilágot

A két vezető pénzügyi szolgáltató, a PayPal és a Western Union egyszerre öltötték fel kriptós felszerelésüket.

A PayPal 3 új kriptós szolgáltatása

A Paypal Inc. három új védjegybejelentést nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO). Mike Kondoudis, az USPTO által engedélyezett védjegyjogász hétfőn tweetelte: “A Paypal védjegybejelentéseket nyújtott be a Paypalre és annak logójára. Az alkalmazások a blokklánc + digitális eszközök, kripto + digitális + virtuális pénznemek … és más eszközök cseréjére, kereskedelmére és átutalásainak feldolgozására vonatkozó terveket állítják”.

védjegybejelentés. paypal

A bejelentés egyik kivonata kifejti, hogy a védjegy digitális valuta, virtuális valuta, kriptopénz, kriptovaluta, stabilcoin, digitális és blokklánc eszközök, digitalizált eszközök, digitális tokenek, kriptotokenek és használati tokenek küldésére, fogadására, elfogadására, vásárlására, eladására, tárolására, továbbítására, kereskedelmére és cseréjére szolgáló letölthető szoftverre” vonatkozik.
Az október 18-án benyújtott kérelmek sorszámai: 97636933, 97636892 és 97636857.

A Paypal kriptopénz platformja lehetővé teszi az Egyesült Államokban és az Egyesült Államok területén (Hawaii kivételével) élő ügyfelek számára, hogy négy különböző kriptopénzzel bonyolítsanak tranzakciókat.  Ezek a kriptovaluták a bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) és bitcoin cash (BCH). A fizetési vállalat nemrégiben kezdte meg, hogy a felhasználók más tárcákba és tőzsdékre is átutalhatnak kriptót.

Azonban a hónapot nem kezdte túl jól a PayPal. A cégre óriási felháborodás zúdult, amikor a közösségi médiában az emberek észrevették, hogy az új szolgáltatási feltételei lehetővé teszik a vállalat számára, hogy 2500 dolláros bírságot szabjon ki az ügyfelekre félretájékoztatás terjesztése miatt. A vállalat ezt követően elnézést kért, és azt állította, hogy hibáról volt szó. Tévedés ide vagy oda, az incidens miatt felhasználók ezrei fordultak a vállalat ellen, és törölték felhasználói fiókjaikat.

És most a Western Union 3 új szolgáltatása:

Kondoudis kedden – 19 perccel a PayPal-es bejegyzése után – jelentette be a pénzügyi szolgáltató Western Union három új védjegybejelentési kérelmét. Bejegyzésében írta:

“A Western Union három védjegybejelentést nyújtott be, amelyekben pénzügyi + banki + biztosítási, virtuális valutacsere + átutalás, áru- és kriptokereskedelem + brókertevékenység, értéktárgyak kibocsátása … és még sok másra vonatkozó terveket állítanak”.

védjegybejelentés, western union

A Western Union kérelmeinek sorszámai a 97641189, 97641182 és 97641176.

A PayPal és a kriptovaluták kapcsolata

A konkurensek közül a kriptobarátabb cím egyértelműen a PayPal-t illeti. Az 1998-ban alakult pénzügyi szolgáltató az elmúlt időszakban számos intézkedést hajtott végre a digitális kriptovaluták világához kapcsolódóan.

A vállalat nemrégiben például partnerséget kötött a Coinbase TRUST hálózatával. Sokan ezt az iparág támogatásának tekintették. A TRUST egy olyan platform, amely lehetővé teszi a kriptopénzváltók számára, hogy biztonságosan küldjék el az utazási szabály által jogilag előírt információkat.

Valamint az év elején a PayPal egy tanácsadó testületet is létrehozott a bitcoin- és blokklánc-technológiával kapcsolatban. A vállalat vezetői kijelentették, hogy a kormányokkal való együttműködés elengedhetetlen az akadályok leküzdéséhez és a lehetőségek kihasználásához.

A legnépszerűbb vállalatok sorban nyújtanak be kritpóval kapcsolatos védjegybejelentéseket

Egyre több világcég nyújtott be a USPTO-hoz kriptoval és a metavezummal kapcsolatos védjegybejelentéseket.

A hónap elején a Formula One nyolc védjegybejelentést nyújtott be az “F1” kifejezésre, amelyek számos kripto- és metaverzumos termékre és szolgáltatásra vonatkoznak.

A Ford hasonló módon 19 védjegybejelentést nyújtott be a múlt hónapban.

Az e-kereskedelmi óriás Ebay júniusban kettőt, a Facebook-tulajdonos Meta májusban ötöt, a Mastercard pedig áprilisban 15 kapcsolódó védjegybejelentést nyújtott be.