A PayPal kriptofizetési és átutalási funkciót vezet be az amerikai felhasználók számára

Az amerikai PayPal felhasználók mostantól képesek Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin átutalására, küldésére és fogadására közvetlenül a tárcájukból és a kriptotőzsdékről.

A PayPal bevezette a Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin natív átutalásának a támogatását közvetlenül a tárcákból és kriptotőzsdékből és azok felé is. Az új funkció csak az Egyesült Államokban élő felhasználók számára lesz elérhető. Ezzel az új funkcióval az amerikai PayPal felhasználók képesek lesznek a támogatott coinokat átutalni a PayPalra. Egyúttal képesek lesznek a PayPalról külső tárcacímekre is utalni, többek között kriptotőzsdékre és tárcákba is. A támogatott coinok küldése más PayPal-fiókokba szintén azonnali és ingyenesen elérhető lesz.

Június 7-től egy maroknyi kiválasztott felhasználó már ki is próbálhatja ezt az új funkciót. A kezdeti tesztelés befejezése után az Egyesült Államokban élő összes felhasználó is hozzáférhet majd ehhez a fejlesztéshez az elkövetkező hetekben.

PayPal kriptofizetések

Kriptokifizetések

Az utóbbi időben egyre több vállalat fordult a kriptofizetések felé. A leghíresebb ilyen vállalatok közé tartozik Elon Musk Teslája és SpaceX-je, ugyanis már ezek a cégek is elfogadják a kriptóban történő fizetést. A kriptopiac most azt találgatja, hogy Musk a Twitter-en is bevezetheti a kriptofizetési funkciót.

Az egyik legújabb lépést a kriptofizetési fronton egy online fizetési szolgáltató, a checkout.com tette meg, amely elindította a fizetési rendszerében az USDC integrációját. Így a kereskedők és a felhasználók ezzel a stabilcoinnal is teljesíthetik a fizetéseket. Ahogy a kereskedők áttérnek a kriptókra, a fizetések indítása és jóváírása kapcsán megszabadulhatnak a banki és fizetési rendszerek üzemeltetéseinek korlátaitól. A funkció a checkout.com-on egyelőre csak az USDC-t támogatja, de a vállalat azt mondta, hogy idővel több digitális eszközt is terveznek bevonni.

2022. áprilisában az AMC Theatres amerikai moziüzemeltető vállalat jelentette be, hogy Dogecoinban és Shiba Inuban is elfogadnak fizetéseket. A cég eredeti tervei között szerepelt az is, hogy a Bitcoin, Ether, Litecoin és Bitcoin Cash coinokat is elfogadja majd.

Egy jelentős lépést tett a kriptofizetések területén a Dogecoin csapata is. Ők a 2022-es ütemtervükben azt a célt tűzték ki, hogy “az internet valutájává” váljanak. A csapat egy nagyon gyakorlatias megközelítést fejleszt a kriptovalutával kapcsolatban, és azon dolgozik, hogy a Dogecoin komoly univerzális fizetőeszközzé váljon az emberek számára.