A PayPal egy újabb szeletet hasít ki a kriptopiacból?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Felpörögtek a hírek a PayPal háza táján az elmúlt napokban. Két nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy az egyik legnagyobb online fizetési szolgáltató ügyfelei mostantól Bitcoint és más digitális eszközöket vásárolhatnak, értékesíthetnek és tárolhatnak a PayPal számláikon keresztül.

Most a cég belső ügyeire rálátó források szerint, amiről már a Bloomberg is beszámolt, azt hangoztatják, hogy a vállalatvezetés komoly egyeztetéseket folytat a népszerű digitális eszközökkel foglalkozó platform, a BitGo megvásárlásáról. A források szerint a tárgyalások már olyan előrehaladott állapotban vannak, hogy az ügy pár hét alatt le is zárulhat.

PayPal bitcoin

A BitGo széleskörű szolgáltatásokat kínál a digitális valuták területén. Lehet kereskedni a platformon, hitelezési szolgáltatásokat is kínál, de saját biztonságos tárcát is működtet. A vállalatot 2013-ban alapította Mike Belshe és Ben Davenport, székhelye a kaliforniai Palo Altoban van. A BitGo befektetői között találjuk a következő vállalatokat: Goldman Sachs, Galaxy Digital Ventures, Valor Equity Partners, Redpoint Ventures, DRW, Digital Currency Group, és a Founders Fund. A BitGo 2018-ig a befektetőitől 58 millió dollár finanszírozást kapott.

Ezidáig sem a PayPal, sem pedig a BitGo nem adtak ki hivatalos nyilatkozott a témában. Azonban az sem világos, hogy a pénzügyi óriás miből tudná finanszírozni a BitGo akvizícióját, ha az üzlet valóban megvalósulna.

A mostani pozitív fejlemények a mainstream pénzügyi szektor irányából a kriptovaluták árfolyamára is pozitív hatást gyakoroltak. A Bitcoin árfolyama már harmadik napja tartja magát a 12.000 és 13.000 dollár közötti sávban, sőt volt olyan időszak is, amikor átlépte a 13.000 dolláros határt. Ez egy közel másfél éves csúcsot jelent, legutoljára 2019 júliusában volt ilyen magasságokban az árfolyam.

A Bitcoin mellett a többi vezető kriptovaluta is jól teljesített a napokban. Az Ethereum hét napos átlaga jelenleg +10%-os pluszt mutat, jelenleg 404 dolláron kereskednek vele. Jól teljesített az elmúlt egy hétben a Chainlink (+10%), a Litecoin (+16%), a Bitcoin Cash (+7%) és az XRP is (+5%).

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.