A PayPal minden figyelmeztetés nélkül fagyasztotta be a The Hacker News fiókjait

A PayPal újabb áldozatot követelt a kriptoközösségből: a The Hacker News (THN), főként kiberbiztonsággal foglalkozó híroldal fiókjait fagyasztották be – természetesen minden figyelmeztetés nélkül.

A The Hacker News december 28-án Twitteren jelentette be, hogy az összes céges fiókjukat befagyasztotta a PayPal. Majd néhány ezt követő tweetben tovább magyarázták a helyzetüket.

“A PayPal véglegesen letiltotta az összes fiókunkat, anélkül hogy bármilyen figyelmeztetést küldtek volna róla. Miután pedig a PayPal Supporthoz fordultunk, ők sem voltak hajlandók semmilyen részletet közölni” írták a Twitter oldalukon.

A THN egyszerűen “frusztrálónak” nevezte a helyzetet, főként azért, mert a PayPal semmilyen megalapozott okot nem tudott felmutatni a számukra. Azonban a helyzetet valószínűleg maga a The Hacker News sem tartja nagyon megdöbbentőnek – elvégre nem az első, és minden valószínűséggel nem az utolsó alkalom az, hogy a PayPal egy kriptovaluta szektorban érdekelt kliens fiókjait fagyassza be.

Persze a Paypal oldaláról érthető, hogy az egyre jobban terjeszkedő kriptovaluta szektor ellen valamit tenni akarnak. Ráadásul elméletben semmi rosszat nem csináltak. A szolgáltatás felhasználási feltételei tisztán közlik, hogy a PayPal nem köteles “konkrét indoklást adni, ez ugyanis korlátozná a PayPalt abban, hogy biztonságos és védett módon működhessen.”

Az mondjuk már egy teljesen más kérdés, hogy mennyire etikus is az, hogy ha valakitől azért vonják meg a szolgáltatás használatát, mert más területeken is érdekelt. Ez azonban valószínűleg nem fog a PayPalnál senkinek sem álmatlan éjszakákat okozni.

Egyre többen támadják a PayPalt

A PayPal az elmúlt időszakban meglehetősen sok negatív kritikát kapott. De nem csak ők, a közösségi finanszírozásra specializálódott Patreon is már több alkalommal húzta ki a gyufát azoknál a felhasználóinál, akiknél ok nélkül tiltották le a fiókokat.

Ráadásul pont akkor jön ez az újabb botrány, amikor még a TIME magazin is egy Bitcoin-barát cikket adott közzé. Itt ráadásul kifejezetten dicsérettel látta el a kriptovalutát, amiért decentralizált mivoltja miatt lehetőséget ad a közvetítők kihagyására. És láss csodát, pont a PayPal Venmoját hozták példának – mint potenciális közvetítő, aki “cenzúrázhatja, megfigyelheti és profitálhat” a felhasználókból.

És persze miután a The Hacker News közzétette tragikus történetét az interneten a kriptoközösség azonnal elő is álltak a javaslattal, miként is lehet kihagyni a PayPalt az egész folyamatból.

Igen, jól tippeltetek: Bitcoinnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük