A piac legerősebb bányászgépével jön a Bitmain az év végén

Bár az elmúlt napokban Kínából elég rossz híreket lehetett hallani a kriptovaluta-bányászat kapcsán, időnként azért előfordulnak jó hírek is. Egy kínai újságíró szellőztette meg a Bitmain legújabb ASIC gépének részleteit egy Csengtuban (Chengdu) zajló kiállításról. Az új eszköz segítségével már dogecoin, litecoin, digibyte és verge is bányászható lesz. Az állítólagos információk szerint az új Bitmain gép képes lesz 9500 megahash / másodperc teljesítményt biztosítani, miközben az ára 13%-kal lesz olcsóbb. Colin Wu tett közzé egy tweetet még szombaton a gép pontos specifikációiról, amelyeket a csengtui kiállításon mutatott be a Bitmain.

Ezt fogja tudni a Bitmain új gépe

Az új L7-es modell 19 L3+ modell teljesítményét fogja tudni adni, miközben az ára nagyjából úgy 15 ezer dollár lesz. Ez olyan 5 millió forint körül lehet, először majd 2021. novemberében fogják szállítani a rendeléseket. De a cég nem csak ezt az új gépet, hanem két másik újdonságot is bemutatott a kiállításon. Például az 5 nanométeres chippel készült, vízhűtéses Bitcoin bányászgépét vagy a Dash bányászatára készült vadiúj D7-et. Ez pedig tökéletesen mutatja, hogy az iparágban felmerült aggasztó kínai hírek ellenére sem lassít a Bitmain. Még április végén mutatták be az Antminer E9-es ethereum bányászgépet, amelyről még azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni majd.

És az Antminer E9 is komoly előrelépés a korábbi, Antminer L3+ modellhez képest. Hiszen utóbbi csak 600 megahasht tud másodpercenként, míg az E9, ha egyszer megjelenik, 3 gigahasht tud majd teljesíteni másodpercenként. Napjainkban a Bitcoin.com egyik elemzése szerint az Innosilicon A6+ Ltc master a legprofitábilisabb bányászgép jelenleg a piacon. Ez 2200 megahast tud teljesíteni másodpercenként, így hozzávetőleg 7500 forint profitot tud termelni, ha a nappali kedvezményes 1 kWh áramárral, azaz 35 forinttal számolunk. Ezzel szemben a Bitmain L3+ hasonló áramárral számolva napi szinten úgy 1800 forint profitot tud biztosítani. Ez pedig azt is jelenti, ha tényleg piacra kerül az L7, akkor a Bitmainé lesz a piac legerősebb bányászgépe. Hiszen négyszer olyan erős lesz, mint a mostani piacvezető Innosilicon A6+ Ltc master.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.