A Pokemon Go fejlesztői most egy Bitcoin-kereső mobiljátékkal jelentek meg – bemutatkozik a Fold AR

A Niantic Labs partnerségre lépett a Folddal, az azonos nevű Bitcoin-kereső nyereményjátékot kínáló alkalmazás mögött álló céggel, hogy közösen elindítsák a Fold AR-t. Az új mobiljáték a kiterjesztett valóság (Augmented Reality) funkciót kínálja a Fold mobilalkalmazáson. Ahelyett, hogy ritka lényekre vadásznának, a Fold alkalmazás felhasználói Bitcoint és egyéb nyereményeket kereshetnek és gyűjthetnek össze az őket körülvevő virtuális világ felfedezésével. A Ninantic Labs eddigi legnagyobb sikere a Pokemon GO alkalmazása elkészítése volt.

A Niantic korábban kiadott már egy AR-alkalmazást Reality Blending néven a nagy sikerű Pokemon GO-hoz. A játékosok mobiltelefonjaik kamerájával Pokemon-képeket vetíthettek a valós környezetbe. Will Reeves, a Fold vezérigazgatója szerint az alkalmazás felhasználóinak hasonló élményben lesz részük mint korábban a Pokemon GO játszása közben. De mindenféle szörnyek és pokemonok helyett most Bitcoin jutalomban részesülnek a játék során.

“Kezdetben satoshit lehet gyűjteni. De van lehetőség rögtön részt venni különféle szerencsekerék nyereményjátékokban is, ami által nagyobb értékű Bitcoint is lehet szerezni a Fold alkalmazáson keresztül” – magyarázta Reeves. A Fold által megosztott bemutató videó alapján ezek a jutalmak 3D-s érmék és egyéb tárgyakként jelennek meg az alkalmazásban. Ezeket a felhasználók saját környezetük felfedezésével találhatják meg és gyűjthetik össze. “Később a Fold AR használata során ténylegesen gyűjthető tárgyakat is lehet találni. Ezek különleges kiváltságokkal, megnövekedett pénzkereseti lehetőségekkel és más előnyökkel ruházzák fel tulajdonosait.”

Fold AR

Eléri a Fold AR a Pokemon GO sikerét?

A 2019. októberében Atlantából induló Fold állítása szerint a jelenlegi felhasználói bázisa meghaladja a negyedmilliót. “Az indulásunk óta közel félmilliárd tranzakciót bonyolítottak le a Foldon keresztül a kiadások és a befizetések révén,” büszkélkedett Reeves.

Reeves szerint a Fold AR november 23-i pilot jellegű bevezetése lehetővé teszi majd, hogy kis számú felhasználó minden nap hozzáférjen a béta-verzióhoz korlátozott ideig. A vezérigazgató kitért arra is, hogy a Fold Visa betéti kártyabirtokosok különleges jutalmakat is gyűjthetnek, például extra pörgetéseket a napi szerencsekerék játékán, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magasabb bónuszokat szerezzenek, és magasabb értékű nyereményekhez jussanak hozzá.

A 2010-ben, a Google startupjaként induló Niantic Labs elmondása szerint azzal az ötlettel indította el a fejlesztést, hogy kihasználva a mobileszközök és térképeket funkcióit egy olyan játékmenetet hozzon létre, amely a felfedezés élményét testmozgással és valós közösségi interakcióval ötvözi. 2016-ban a Niantic elindította a Pokemon Go-t, amely a megjelenése óta már több mint 5 milliárd dollár bevételt ért el a játékosok alkalmazáson belüli költéseiből. A SensorTower.com adatelemző oldal szerint 2021 júliusáig a Niantic Pokemon GO-ját 632 millió alkalommal töltötték le. A Fold is valószínűleg azt reméli, hogy a Niantic segítségével képes lesz megismételni ugyanezt a hatalmas sikert.

Ha legközelebb azt látjuk, hogy emberek sétálás közben a telefonjukat bámulják, lehet, hogy már a pokemonok helyett Bitcoinra vadásznak.