A Polygon előzte az Ethereum hálózatot az aktív tárcák számában

Egészen felrobbant, már az Ethereum hálózatot  is felülmúlta az utóbbi időben a Polygon felhasználóinak aktivitása. A szombati nap folyamán összesen 566,516 különböző cím küldött vagy fogadott tranzakciót a Polygon hálózaton, míg ugyanezen napon az Ethereum hálózatán csupán 527,158. Ez a valaha volt első eset, hogy a Polygon egy adott nap meg tudta előzni az Ethereumot. A népszerűségnövekedésből valamelyest a hálózat natív tokene a MATIC is tudott profitálni, igaz ezidáig nem látványosan.

Az egyre növekvő érdeklődést jól mutatja, hogy míg a Polygon hálózatán aktív tárcák száma az elmúlt egy hónap folyamán 168 százalékkal nőtt, az Ethereumon mindössze 0,6%-al. Megemlítendő természetesen, hogy az aktív tárcák és az aktív felhasználók növekedése arányaiban szinte biztosan nem egyezik, hiszen sokan egyszerre több kriptotárcát is használnak.

NFT és Gaming fűti az érdeklődést

Egybehangzó vélemények szerint a Polygon felhasználói bázisának ugrásszerű növekedése főként az NFT tokeneknek köszönhető. Július óta a Polygon OpenSea online piactéren regisztrált felhasználok száma a negyvenötszörösére (!!) nőtt, míg a gazdát cserélt NFT azonosítással ellátott tárgyak száma 17,500 százalékkal növekedett. Úgy tűnik tehát, hogy továbbra sincs fék az NFT vonaton, amely főleg az Ethereum, a Polygon, de már a Cardano hálózatot is érinti.

Érdekes, hogy az aktvitiás növekedésének második forrása ezúttal a videojátékok világa. A Polygon blokklánc hálózattal összekötött Arc8 online játék platform csupán alig 2 hete indult, de már az indulást követő napokon több, mint százezer aktív felhasználója volt. Ez a blokklánc hálózatok újszerű, innovatív felhasználásának terjedését jelezheti előre, hiszen bár sokak szerint adná magát, az online gaming világa és a kriptovilág egyelőre nem sokszor kapcsolódik egymáshoz.

Egyelőre a hálózati aktivitás növekedése nem hozta el a natív token árának jelentős emelkedését, hiszen a MATIC a jelenlegi 1,27 dolláros árával még az 1,8 dolláros korábbi csúcstól is elmarad. Igaz, ez így is szép eredmény az év eleji pár centes árhoz képest. Ez a korábbi árfolyamelkedés azonban jórészt spekulatív és a felhasználói aktivitástól független volt, az akkor tapasztalható altcoin boom miatt.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük