Az NFT-k iránti globális érdeklődés 426%-kal növekedett egy hónap alatt

A nem-helyettesíthető tokenek (NFT) iránti globális érdeklődés 426%-kal emelkedett 2021 augusztusában a Blockchain Centre szerint a Google Trends adatainak elemzése alapján.

Augusztus 1-jén a Google keresések száma arra a kérdésre, hogy ”hogyan lehet NFT-t vásárolni” mindössze 19 volt. Augusztus 29-ére a keresések száma a kérdésre 100-ra emelkedett. A számok a grafikon legmagasabb pontjához viszonyított keresési érdeklődést tükrözik egy adott hely és időszak alapján. A keresési érdeklődést pontokban mérik, ahol 100 a legmagasabb és 0 a legalacsonyabb érték.

2021-ben az NFT piacon példátlan növekedésnek lehettünk a szemtanúi. 2021 előtt csak kevés befektető hitte azt, hogy az NFT-k nagy hozamot biztosíthatnak számukra. Azonban a piac iránya drámaian megváltozott az év elején, és nem úgy néz ki, hogy lassulni fog a közeljövőben.

Globális érdeklődés az NFT-k iránt. Forrás: Blockchain Centre-Google Trends

Az NFT-k nyilvánvalóan azért népszerűek, mert tulajdonjoguk és egyediségük ellenőrizhető. Művészek és vállalkozások által kifejlesztett alkalmazásokban használhatók, emellett könnyen lehet velük kereskedni a másodlagos piacokon is. Ezekkel a képességekkel a már meglévő üzleti modellek és felhasználási esetek is kibővíthetőek.

Számos nagyszabású értékesítés, mint LeBron James 208 000 dolláros NBA legjobb lövés videóklipje, 3LAU 11,7 millió dolláros albuma, valamint a digitális művész, Beeple 69,3 millió dolláros munkája járult hozzá az NFT-k népszerűségéhez.

A popkultúra néhány kiemelkedő alakja, például Jay Z és Mike Tyson is beszállt a küzdelembe, mellettük a népszerű YouTuberek, Jake és Logan Paul is.

Az ilyen és ehhez hasonló események eredményeként az NFT-k egyre népszerűbbek lettek és világszerte példátlan növekedést tapasztaltak. A 15 legjelentősebb NFT értékesítés 2021 második negyedévében együttesen 37,23 millió dollárt ért. Márciusban az NFT eladások rekordot döntöttek 200 millió dollárral.

Szingapúr és Ausztrália vezeti a trendet

A 2021 augusztusára elért 100 ponttal Szingapúr lett a legnagyobb érdeklődő a digitális alkotások iránt. 76 ponttal Ausztrália lett a második, amely mögött 70 ponttal Nigéria foglalja el a dobogó harmadik fokát.

Az NFT-k iránti globális érdeklődés országonként. Forrás: Blockchain Centre-Google Trends

Annak ellenére, hogy a népszerűségben óriási növekedést látunk, a lakosság többségének az NFT-k még mindig ismeretlenek. A befektetők hatalmas lehetőséget látnak a korai alkalmazóik számára, mivel a profit rendkívül magas lehet, amikor ezek a digitális eszközök elterjednek”- jelentette ki Tadas Maurukas, a Blockchain Centre vezérigazgatója.

Az NFT-k egyre kifinomultabbak

Fontos megemlíteni azt a tényt, hogy az NFT-k többé már nemcsak képek és videók. Nemrégiben egy digitális művész egy interaktív 3D-s világ segítségével életre keltette a Rat Poison-t, a Bitcoin Pizzát, a Doge To The Moon-t és három másik történelmi NFT-t. A CryptoTale elindított egy a maga nemében első NFT gyűjteményi kijelzőt, ami a WebGL technológiát használja a digitális műalkotások játékszerű, 3D-s élményt nyújtó megkeresésére.

Az alkotó szerint az interaktív NFT kollekció megjelenése lehetőséget jelent a kriptovaluták rajongói és gyűjtői számára, hogy a kriptovaluták történelmének egy darabját megszerezzék egy paradox módon korlátozott, de egyre bővülő virtuális birodalomban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük