A Polygon technológiáját fogja használni a legújabb okostelefon

A Solana után a Polygon is arra készül, hogy szélesebb közönséghez juttassa el a Web3-at.

Szerdán a Polygon bejelentette, hogy partnerségre lépett az egyik legújabb okostelefon, a Phone 1 készítőjével. Carl Pei vállalata, a Nothing július 12-én fogja bemutatni a készüléket, a dolognak pedig kriptós vonatkozása is van, a Polygon technológiája ugyanis be lesz építve a mobilba. Egyébként a partnerség célja, hogy a kriptovalutákat és az NFT-ket minél több emberhez juttassák el azáltal, hogy a Phone 1 hozzáférést biztosít a Web3 funkcionalitáshoz.

A Polygon összes alkalmazása és funkciója elérhető lesz az új mobilon

A telefongyártó nem csak a Web3-at teszi majd könnyen elérhetővé a Phone 1-gyel, de akár NFT-ket is vásárolhatunk majd az okostelefon beépített funkciójával. A “Nothing Community Dots” névre keresztelt program azt is lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek különböző exkluzív közösségi tartalmakhoz. Ezek közé tartozik például az offline eseményeken való részvétel lehetősége, de a bizonyos termékekre adott kedvezmények is.

“A partnerség célja, hogy a Nothing márka túlmutasson a fogyasztók által használt technológián, és az elsők között legyen az ágazatban, amely összeköti a valós termékeket a gyorsan növekvő Web3 térrel. A jövőben az a célunk, hogy a Nothing összes terméke a Web3 alkalmazásokhoz való hozzáférés támogatásával legyen része a fejlődésnek.” – olvasható a Polygon egyik bejegyzésében.

A Polygon azt is elárulta, hogy a Phone 1 felhasználói a blokklánc alkalmazásai és játékai mellett hozzáférhetnek majd az összes fizetési funkcióhoz is.

A Solana a saját blokklánc telefonját készül piacra dobni

A blokklánc telefonok már 2018 óta léteznek, habár egyik modell sem aratott igazán nagy sikert. Érdemes megemlíteni, hogy a múlt hónapban a Solana bemutatta új, Web3-alapú okostelefonját, a Solana Saga-t, valamint egy fejlesztőcsomag piacra dobását is tervezi. Ez utóbbi a Solana Mobile Stack nevet kapta, és az Android fejlesztőknek kínálja a biztonságos kriptotárcák és Web3 alkalmazások fejlesztéséhez szükséges eszközöket.

A blokklánc telefonok egyébként a vállalatok törekvései ellenére a mai napig népszerűtlenek a felhasználók körében, így a Solana sem számíthat túl nagy sikerre.