A Polygon újabb partnerséget kötött, most a Deutsche Telekommal

Ezzel a stratégiai szövetséggel a Deutsche Telekom is belépett a Polygon validátorainak táborába, és befektetési szolgáltatásaiért cserébe az Ethereum ökoszisztéma erősítését várja a skálázóplatformtól.

Talán már nem számít újdonságnak, hogy a Polygon sorban köti a vaskos megállapodásokat – partnerei között olyan nagy nevekkel találkozhatunk, mint az Adobe, a Google Cloud vagy a Salesforce. A Polygon partnereinek százas listájára ezúttal a Deutsche Telekom került fel, lássuk mit is jelent ez a jövőre nézve.

A partnerség jelentősége

A május 31-én bejelentett megállapodás részét képezi, hogy validátorként a Deutsche Telekom támogatja a Polygon stakelést. Ezzel a telekommunikációs vállalat hozzájárul a blokklánc biztonságához és decentralizálásához, miközben segít feltárni a technológiában rejlő lehetőségeket.

Mivel a Polygon ökoszisztémája több protokollal is rendelkezik, a fejlesztők olyan skálázási megoldásokhoz férhetnek hozzá, mint a zérótudás rollupok, az oldalláncok, az alkalmazásspecifikus láncok és az adatelérhetőségi protokollok.

Michael Blank, a Polygon Labs operatív igazgatója a partnerséget illetően a következőt emelte ki: „Ez az együttműködés más vállalkozások számára is utat nyit ahhoz, hogy a Polygonon keresztül alkalmazzák a blokklánc-technológiát, és a tulajdonlást és autonómiát biztosító web3-technológia kiaknázásával a fogyasztók lehetőségei is bővülnek.”

A Polygon népszerűségének oka

A Polygon a kezdetek óta hatalmas növekedést könyvelhetett el, és jelenleg több tízezer decentralizált alkalmazást működtet.

Mindenekelőtt azért olyan népszerű a fejlesztők körében, mert a Supernetes hálózat lehetővé teszi számukra, hogy olyan testreszabható alkalmazásláncot építsenek fel, amely elég rugalmas ahhoz, hogy gyorsan és zökkenőmentesen lehessen implementálni.

„A Polygon ökoszisztémája rendkívül fejlesztőbarát és erőforrás-hatékony. Az Ethereum ökoszisztéma legmagasabb biztonsági szabványain alapul” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Dirk Röder, a Deutsche Telekom Blockchain Solutions Center vezetője.