A PSV labdarúgócsapata BTC-t birtokol augusztus óta

Még augusztusban az egyik legnagyobb holland labdarúgó-csapat, a PSV bejelentette, hogy szponzori együttműködésre lép az Anycoin Direct nevű bitcoin tőzsdével. Így a tőzsde a következő két szezonban a klub hivatalos szponzora lesz és meg is jelenik majd a neve a mezeken. Ez az egyik első olyan szponzori szerződés, amelynek keretében egy ismert európai labdarúgócsapat bitcoinban fogja megkapni a támogatást teljes egészében. A PSV nemrég azt is megerősítette, hogy a BTC-t nem is értékesíti azonnal, hanem megjeleníti a mérlegében, mint megtakarítás.

Nem egyedülálló, de mindenképpen előremutató lépés

Nem ez volt az első ilyen történet Hollandiában, még júliusban az AZ Alkmaar csapat lépett hasonló alkura a Bitcoin Meester tőzsdéjével. Ott is szintén bitcoinban ment a támogatás és az Alkmaar sem értékesítette a BTC-ket, miután megkapta őket. A PSV kereskedelmi igazgatója nemrég arról nyilatkozott, hogy nagyon ígéretesnek látják a kriptovaluták világának jövőjét. A BTC pedig illeszkedik is abba a tervükbe, hogy folyamatosan meg tudjanak újulni. A szerződéskötés bejelentésekor még augusztusban létre is hozták a szükséges bitcoin tárcákat és az igazgató szerint nincs is tervben, hogy a kapott BTC-t értékesítsék. Az elmúlt hetekben a PSV és az Anycoin szerződését az egyik legnagyobb európai sikertörténetként reklámozzák. Főleg, hogy a PSV résztvesz a bitcoin fontosságát hangsúlyozó egyik marketingkampányban is.

PSV

Regionális szinten is van jelentősége a partnerségnek, hiszen a csapat és a tőzsde is ugyanabban a holland régióban működik. Sokan már a játékelmélet okán is úgy vélik, hogy az ilyen és hasonló szerződések arra fognak motiválni más csapatokat is, hogy BTC-t tartsanak a mérlegükben. Hiszen azok, akik nem így tesznek, a BTC erősödésekor hátrányba kerülhetnek a többiekkel szemben. Egy labdarúgó-csapatnál ez nagyon gyorsan észrevehető lesz az átigazolási időszakban, amikor a BTC-t birtokló klubok több és jobb játékost vehetnek majd. Mondjuk a PSV-nek így is nagyon megy, hat meccs után a második helyen állnak a holland bajnokságban, az Eredivisieben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük