A Reddit tokenizálná a karma pontokat – 500 millió(!) új felhasználót hozva a kripto piacra

Egy újonnan felvett Reddit fejlesztő mérnök szerint a Reddit amerikai közösségimédia-óriás hamarosan Ethereum-alapú (ERC-20) tokenekké alakíthatja át a felhasználók karmapontjait. Ezzel a lépéssel pedig 500 millió új felhasználót vezethet be a kriptoszektorba.

A Reddit egyik fejlesztő mérnöke, Rahul által írt tweetek sorozata kiemeli a Reddit dolgozik azon, hogy javítsa a felhasználói interakciókat különböző kriptovalutával kapcsolatos kezdeményezéseken keresztül. A platform már elindította a fejlesztést az irányban, amely az Arbitrum technológiát használja a jutalompontok és közösségi pontok alapjaként. A honlap szerint:

“A közösségi pontjaid a Reddittől függetlenül léteznek a blokkláncon, ahol csak te irányíthatod őket (akárcsak a Bitcoint!).”

A Reddit partnersége az Offchain Labs Arbitrum hálózatával lehetővé teszi egy külön blokklánc létrehozását, amelyet a felhasználók tokenizált közösségi pontjainak tárolására használnak.

Jelenleg két alreddit – r/cryptocurrency és r/FortNiteBR – nagyjából 80 000 felhasználójának közösségi pontjait helyezték már át az Arbitrum hálózat Rinkeby Testnet-jébe, amely Rahul szerint díjmentes tranzakciókra lesz méretezve. Ezenkívül a Reddit közösségek arra is képesek lesznek, hogy a blokkláncokat közösségi alapú döntések révén elágazzák. Sőt az új bevételszerzési stratégiákat fedezhetnek fel a Web 3.0 segítségével.

„Amikor mindez a végére ér, 500 millió web2-felhasználót vonunk be a web3-ba, és már nem lesz visszaút. Hadd mondjam el még egyszer – ez 500 millió új kripto felhasználót jelent.”

Reddit és a kriptopénzek

A Reddit számos közösség által vezérelt kriptovalutával kapcsolat kezdeményezésnek adott otthont az évek során. Egy korábbi Dogecoin (DOGE) adománygyűjtés továbbra is egy hatalmas kriptós közösséget szolgál ki.

Október végén a Reddit vezető beosztású fejelsztő mérnököt keresett, akinek a feladata egy NFT platform létrehozása lesz majd.

„Minden új NFT-projekttel a tulajdonosok élénk közössége bukkan fel. Úgy gondoljuk, hogy idővel ez csak növekedni fog, és az NFT-k központi szerepet fognak játszani abban, hogy a rajongók hogyan támogassák kedvenc alkotóikat és közösségeiket.” – szerepelt a Reddit álláshirdetésében.

Más közösségi média platformok, köztük a Twitter és a TikTok, szintén megkezdték az NFT platformok kiépítését a felhasználói számára, jelezve a kriptopénzek általános elfogadottságának egyre nagyobb terjedését.

Forrás: Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.