Elindul a Twitter NFT-kollekciója is

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A blokkláncok világának egyik legmenőbb trendje ezekben a hónapokban biztosan a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k). Ezt valószínűleg már elég sokszor leírhattuk, de a lelkesedés továbbra sem apad. A Marvel például NFT formájában dob piacra képregényeket, a CNN pedig az elmúlt évtizedek legfontosabb híreit igyekszik NFT formában megőrizni és értékesíteni. Közben számos híresség készít NFT-t magáról vagy NFT formájában értékesíti művészeti alkotásait. És most itt a legújabb hír, amely szerint a Twitter is felszáll erre a vonatra (megint).

A Twitter 140 NFT-ból álló kollekciót indít

Egy mai bejelentés szerint ugyanis a cég elindítja saját NFT kollekcióját az Ethereum-alapú piactéren, a Rariblén. A közösségi oldal 140 NFT-t készített és ezeket ingyen szétosztja 140 felhasználó között. És bár az NFT-k alapvetően igyenesek, van közöttük hét, amely már most is fent van a Rarible platformján, “Nem eladó” címkével. Jelen pillanatban a kikiáltási áruk 1 mETH (milliEthereum). Ha most sokan felkapták a fejüket, hogy a Twitternek nem az első NFT-je, akkor igazuk is van és nem is. Ugye Jack Dorsey még márciusban árverezte el az első tweetjét NFT formájában a Valuables nevű platformon. Ez utóbbi platform lehetővé teszi a tweetek tokenizálását és értékesítését. Ennek csapott úgymond hírverést a Twitter-alapító.

A mostani Twitter kollekcióban olyan digitális műalkotások lesznek, mint például Vitamin Twitter azaz Vitamin T, Rare Form, First Born vagy éppen twttr jggl. Bennfentesek szerint jó látni, hogy az elmúlt időszak nehezebb eseményei ellenére Dorsey továbbra is elkötelezett a kriptovaluták és a bitcoin mellett. Emlékezhetünk, korábban még azt is kijelentette, hogy ha a bitcoinnak szüksége van a támogatására, akkor akár a Square-t és a Twittert is elhagyná érte. És simán meglehet, hogy a mostani Twitter-NFT-k közül sokakat hihetetlen áron fognak majd eladni. Úgyhogy annak ellenére, hogy egyes hangok szerint az NFT-láz alábbhagyott, nem igazán látható ez. Főleg, hogy most már Eminem és a Barcelona sztárja, Gerard Piqué is beszállt az őrületbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.