A Reuters szerint egyre több pénzügyi cég fog belépni a kriptopénz piacra a közeljövőben

A pénzügyi cégek legalább 20 százaléka szeretne becsatlakozni a kriptopénz világba.

Egyre több pénzügyi cég nyitott a kriptovilágra

A Quartz jelentése szerint a pénzügyi vállalatok 20 százaléka csatlakozna be a közeljövőben a kriptopénz világba.

A Thomson Reuters megkérdezett cégei szerint, legalább minden ötödik pénzügyi cég rendelkezik olyan tervekkel, hogy közvetlenül kapcsolatba kerüljön a kriptopénzekkel a következő egy év során. A kérdőívet 400 céggel töltették ki az elemzők.

A Reuters a múlt hónap óta már közli a bitcoin és kriptopénz piaci hangulatot is a többi piaci adat mellett.

A megkérdezettek közül akik igent mondtak a kriptopénzekre 2018-ban, azt is hozzátették, hogy 70%-uk tervez a következő 3-6 hónap során belépni a piacra. Ez alapján legalább 50 új pénzügyi szereplőre lehet számítani majd a kriptopénz piacon még az idén.

A nagy pénzügyi szereplők már tavaly felfedezték a kriptopénzekben rejlő hozam lehetőségeket, amikor a bitcoin árfolyam a 19000 dolláros csúcsokat döntögette.

Sam Chadwick, a Thomson Reuters pénzügyi és kockázati innovációs osztály igazgatója hozzátette, hogy az ügyfelekkel folytatott beszélgetések alapján az derült ki, hogy az eszközkezelők és kockázati tőkealapok egyre komolyabban veszik a kriptopénzeket és egyre többször jelenik meg a portfoliójukban is digitális eszköz.

Olyannyira, hogy a Reuters információs adat termináljának bitcoin oldala mára már az euró után a második legtöbbször letöltött oldal a devizák között.

Jó a hangulat a piacon

A pozitív hozzáállást jól tükrözi az amúgy is jó hangulatot a kriptopénz piacon, mely áprilisra eddig jellemző volt. Már 9000 dollár felett is járt a bitcoin árfolyam, mely bizakodásra ad okot a szakértők szerint a digitális eszközök jövőbeli teljesítményét tekintve.

A Wall Street egyik stratégája 25 000 dolláros árfolyamot jósol a bitcoin számára, míg a Saxo Bank szerint a 100 000 dolláros árfolyam is elképzelhető 2019-ig, ha a hagyományos pénzügyi világ valóban beugrik a bitcoin kereskedésbe a jövőben. Sőt, van aki még ennél is optimistábban látja a jövőt. John Pfeffer, a Pferrer Capital Management partnere a bitcoin végleges árfolyamát 700 ezer dollárra becsüli. Ez alapján csak annyit mondhatunk: HODL!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük