A Goldman Sachs felvette az első kriptopénz kereskedőjét

Az ügyél igényekre reagálva a Goldman Sachs amerikai befektetési bank felvette az első kriptopénz kereskedőjét Justin Schmidt személyében. Schmidt a digitális eszközök osztályát fogja vezetni, amin keresztül az ügyfelek hozzáférhetnek majd a kriptopénzekhez is.

A Goldman első kriptopénz kereskedője munkába áll

Első kriptopénz kereskedőHétfőn a Bloombergen jelent meg a hír, hogy az amerikai befektetési bank ismét nagy lépést tett a kriptopénzek irányába.

Schmidt az MIT-n szerzett számítástechnikai diplomát. Korábban már több olyan nagy pénzügyi intézménynél is dolgozott, mint a WorldQuant LLC, LMR Partners és Seven Eight Capital, A Linkedin profilja alapján 2017 óta dolgozik a kripto világban.

Schmidt egyelőre nem kommentálta a kinevezését.

Tiffany Galvin-Cohen, a Goldman Sachs szóvivője az alábbiakkal kommentálta Schmidt alkalmazását.

„Az ügyfeleink egyre nagyobb érdeklődét mutatnak a digitális eszközök és termékek iránt, ezért folyamatosan keressünk, hogyan tudunk leginkább reagálni ezekre az igényekre. Még azonban nem döntöttük el, hogy milyen termékek szerepelnek majd a digitális eszköz kínálatunkban.”

Már évek óta ismerkedik a nagybank a kriptopénzekkel

Korábban már volt szó róla, hogy a nagybankok közül a Goldman az egyik legnyitottabb a kriptovilágra, az első kriptopénz kereskedő alkalmazása szintén állásfoglalást jelent a témában.

Tavaly arról szóltak a hírek ősszel, hogy saját kriptopénz kereskedő részleget nyitna a Goldman, amit azonban idén januárban a CEO Lloyd Blankfein cáfolt. Hozzátette azonban, hogy már 2015 óta vannak érdekeltségeik kriptopénz kereskedő cégekben.

A Goldman Sachs egyike volt az első nagy Wall Street-i bankoknak, akik a tavaly év végén bevezetett bitcoin határidős ügyletek elszámolásánál tevékenyen részt vettek.

Pénzügyből kriptóba és fordítva

A tradicionális pénzügyi szektorból a kriptopénz iparágba pedig már meg is kezdődött egy pár munkatárs átszivárgása.

Volt aki a blockchain.com kriptopénz tárcához csatlakozott a Goldman Sach-os állását otthagyva. Egy másik vezető pedig Mike Novogratz kripto bankjánál helyezkedett el korábban áprilisban.

A bank tehát alapvetően nyitott a kriptopénzek irányába, az azonban még kérdéses, hogy pontosan milyen termékek és mikortól lesznek elérhetőek a Goldman Sachs digitális eszköz kereskedési osztályán az ügyfelek részére.