A Ripple cégének 100 millió dollárba is kerülhet a SEC elleni per

Brad Garlinghouse, a Ripple (XRP) vezérigazgatója még július 15-én beszélt a Consensus 2022 rendezvényén arról, hogy mennyire sokba kerülhet a cégnek az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen indított per. Garlinghouse szerint több mint 100 millió dollár lesz a költségük az üggyel kapcsolatban mire végre sikerül majd rendezni a jogvitát.

A Ripple szerint ők az egész iparágért küzdenek

A vezérigazgató szerint egyébként a törvény és a tények is az ő oldalukon állnak. Ráadásul ez nem csak a Ripple harca Garlinghouse szerint, hanem az egész iparágé. De szerencse az egész szektor számára, hogy a Ripple képes vállalni a költségeket, ugyanis az esetek döntő többségében a költségek mindig a SEC malmára hajtják a vizet. Hiszen nincs nagyon sok olyan kriptovállalat, amelyik elegendő pénzügyi erőforrásokkal bír a SEC elleni pereskedéshez. Így a legtöbb esetben a nagy költségek miatt a cégek megegyeznek a felügyelettel. Garlinghouse rávilágított, hogy a Ripple miért nem döntött a megegyezés mellett.

Garlinghouse

Ennek fő oka az, hogy ez a per az egész kriptoszektor jövőjét fogja eldönteni, tehát ha a Ripple nyer, akkor a szabályozás frontján végre egyértelműbb keretrendszer jöhet létre. Mert azóta, hogy még 2018-ban Bill Hinman arról nyilatkozott, hogy az Ethereum nem értékpapír, nem túl sok minden történt. Főleg, hogy a jelenlegi SEC vezető Gary Gensler még a 2018-as Hinman nyilatkozatot sem vállalja fel. Egyszerűen nem válaszol az ethereummal kapcsolatos kérdésekre. A most zajló per egyébiránt a kriptoszektor történetének legnagyobb jogi vitája, és ha a Ripple nyerne, akkor a SEC rá lenne kényszerítve, hogy egyértelműbb szabályokat hozzon a kriptovalutákkal kapcsolatban. Viszont ha a SEC nyerne, akkor a felügyelet biztosan háborút kezdene az összes kriptovalutás cég ellen.