A Ripple és más kevéssé ismert érmék történelmi csúcsra készülnek

Az XRP érme ára mostanában megtorpanni látszik, pedig hatalmas potenciált tartogat. Az árfolyamot még egy bírósági ügy is befolyásolja, amelynek eredményét most nagyon várják a befektetők.

A Ripple árfolyama emelkedésre van ítélve

Az XRP a Ripple blokklánc natív tokenje, amely lehetővé teszi a bankoknak, hogy a Swift-hálózat helyett alacsony költséggel, viszont annál gyorsabban tudjanak pénzt átutalni, akár országhatárokon keresztül is.

Amikor az XRP árfolyamát vizsgáljuk, tudnunk kell, hogy 2017 végén érte el a csúcsát, ekkor kicsivel több, mint 3,40 dollár körül kereskedtek vele. A célja tehát mindenképpen az, hogy ehhez az árhoz visszatérjen. Minden esélye megvan erre, hiszen a CBDC-kel végzett tranzakciók értéke az elemzők szerint 2030-ra eléri az évi 213 milliárd dollárt. Ez az összeg már idén elérheti a 100 millió dolláros értéket, de a következő években különösen jó eséllyel emelkedhet a duplájára is.

A CBDC (Central Bank Digital Currency) tulajdonképpen egy digitális jegybankpénz, amely teljes mértékben digitális valuta, amelyet e-valuta néven is ismerünk. A Juniper Research azt is jósolja, hogy ezen a piacon 260 százalékos növekedés várható. Érdemes azonban hozzátenni, hogy az alkalmazott technológia még a kezdeti fejlesztések szintjén áll, és még csak kísérleti projektekben alkalmazzák. A Juniper Research szerint a CBDC-k növekedésének ösztönzése a kormányok érdeke is, hiszen a pénzügyi integráció elősegítése közös cél.

xrp ripple arfolyam 2023 maj 9

Az XRP token a múlt héten 0,459 dollár körül kereskedett, ami 0,41 százalékos növekedésnek felel meg az elmúlt hetek árfolyamához képest. A cikk írásakor a token ára 0,423 dollár, azaz csökkent a múlt hét óta. Elemzők szerint azonban a Juniper Research jelentésének köszönhetően még nagyobb az esély az áremelkedésre. A Ripple ugyanis a vezető helyre került a CBDC kialakításában fontos szerepet vállaló cégek sorában.

Az XRP árfolyamát egy bírósági ügy is befolyásolhatja. A Ripple ugyanis nagyjából 200 millió dollárt költ majd arra, hogy megvédje magát az amerikai tőzsdefelügyelettel (SEC) folytatott perben. A SEC még 2020 decemberében vádolta meg a Ripple-t azzal, hogy az XRP kriptopénzt be nem jegyzett értékpapírként bocsátotta ki. Ez az érvelés az év elején megerősödött, amikor a rivális amerikai szabályozó hatóság, az árutőzsdei határidős ügyletek kereskedelmével foglalkozó bizottság (CFTC) a Binance ellen indított perben azt állította, hogy az XRP digitális árucikk.

A Ripple viszont határozottan megvédte a pénzét, és az elmúlt hónapokban a befektetők egyre optimistábbak lettek, hogy a Ripple kedvező eredményt érhet el a perben. Lehetetlen viszont megjósolni, hogy mikor jön a döntés, és az vajon kedvező lesz-e a Ripple számára, és az XRP-t 1 dollár fölé repíti-e.

Az ECOTERRA token árát az újrahasznosítási hullám jó eséllyel emeli meg

A Ripple-hez hasonlóan egy környezetbarát kezdeményezés tokenje is fényes jövő előtt állhat. Az Ecoterra zöld projektje egy izgalmas, új ökoszisztémát épít, amely egy jutalmazási mechanizmust ötvöz a fenntarthatóságra összpontosító működéssel. Az Ethereum blokkláncra épített Ecoterra platform a magánemberek és a vállalatok jutalmazására törekszik, amikor azok környezetbarát módon viselkednek. A projekt a fő hangsúlyt az újrahasznosításra helyezi, és ennek megfelelően az újrahasznosított anyagok regisztrációját és kriptovalutára történő átváltását segíti.

ecoterra recycle to earn token

A projekt a “Recycle-2-Earn” protokoll szerint működik, vagyis az újrahasznosítással pénzt lehet vele keresni. Akik újrahasznosítják az olyan anyagokat, mint az üveg, a műanyag és a karton, jutalmat kapnak. Ez a funkció zökkenőmentesen illeszkedik az Ecoterra karbonkredit piacteréhez, az újrahasznosított anyagok piacteréhez és az úgynevezett hatásprofilokhoz is. Ezek együtt az egyik legzöldebb kriptovaluta projektté teszik a platformot.

Az Ecoterra natív tokenje az ECOTERRA, amely az előértékesítés alatt már több, mint kétmillió dollárt gyűjtött össze. Érdemes minél előbb csatlakozni a vásárláshoz, mert a token ára emelkedik, ráadásul gyorsabban is fogy a tervezettnél. A cikk írása idején mindössze 0.00625 dollárért lehet még hozzájutni a tokenhez. A következő szakaszban már 12 százalékkal magasabb lesz az ár, akkor 0.0070 dollárt kell majd adni egy tokenért.

Nézd meg az EcoTerrát

Ez a használati token az elsők között fogyhat el az előértékesítésen

Egy vadonatúj használati token, a DLANCE szintén vonzza most a befektetőket. A DeeLance egy új kriptovaluta startup, amely egy Web3-as szabadúszó toborzó és távmunka metaverzumot épít.

A projekt natív tokenje a DLANCE, amelynek az előértékesítése már javában tart, nemrég érte el a 800 000 dolláros összeget. A token ára ebben a folyamatban is nő, ami azt jelenti, hogy érdemes mielőbb beszállni a vásárlásba. Az utolsó előértékesítési szakaszban a DLANCE tokenenkénti ára 0,048 dollárra emelkedik, mielőtt a főbb kriptotőzsdéken 0,055 dolláros jegyzési áron listáznák.

Sok elemző azt jósolja, hogy a DeeLance web3 ökoszisztémáját működtető DLANCE token a következő időszakban robbanásszerűen növekedhet. A brit Jacob Crypto Bury kriptoprojekt elemző szerint a Deelance “hatalmas potenciállal” rendelkezik, egy német kriptoelemző, a Smallcap DE pedig 18-szoros emelkedést jósol.

Nézd meg a DeeLance-t

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**