A Ripple segít egy szigetállam nemzeti stabilcoinjának kibocsátásában

A több mint 500 szigetből álló Palau állama partnerségre lépett a Ripple vállalattal, hogy egy nemzeti stabilcoint fejlesszenek ki az ország számára.

Az állam elnöke, Surangel Whipps Jr. ezennel csatlakozott a web 3.0-át, a metaverzumot és a blokklánc technológiát támogatók táborához, majd megerősítette a híreket az ország digitális jövőt előmozdító politikájáról és a nemzeti stabilcoin projektjéről. Elmondta továbbá, hogy dolgoznak egy NFT digitális személyazonosító igazolvány létrehozásán is.

A Ripple-lel kötött partnerszerződés kulcsfontosságú lesz az ország számára, különösen azért, hogy a fizetések egyszerűen és biztonságosan menjenek végbe. Mivel az országban az amerikai dollár a hivatalos pénznem, a projekt célja egy dollárhoz kötött stabilcoin kibocsátása, mely az elnök szerint „egy lépés lesz a saját központi banki digitális valuta felé”. Hisznek ugyanis abban, hogy „ez a két világ szimbiózisban él, valamint segíthetik egymást és erősíthetik a kriptovaluta ökoszisztémát.”

Palau: mindent a digitális világért

Whipps elmondta, hogy a kormány a koronavírus világjárvány kirobbanása után úgy döntött, hogy diverzifikálja gazdaságát, és a sokszínűség elősegítése érdekében az év elején elfogadta a digitális rezidensekről szóló törvényt. A jogszabály lehetővé teszi az emberek számára, hogy egy arra a célra fejlesztett online rendszeren keresztül digitális ID-t igényeljenek.

Az ország azóta keresi annak a módját, hogyan tudná növelni a digitális technológia iránti érdeklődést:

„Vizsgáljuk, hogy milyen egyéb funkciókat tudnánk kínálni, például az e-cégek bejegyzését, hogy a digitális rezidensek az ország R&S portálján keresztül globálisan is tudjanak üzletelni. Minden reménység szerint a rendszeren keresztül tudják majd személyazonosságukat, kapcsolataikat és e-vállalkozásaikat is kezelni.”

Az elnök hozzátette, hogy mind Changpeng Zhao (CZ), a Binance kriptovaluta tőzsde vezérigazgatója, mind pedig Vitalik Buterin, az Ethereum megálmodója is komoly érdeklődést mutatott az ország digitális személyazonossági programja iránt. CZ elviekben személyesen is ellátogatott Palau-ra, hogy megvitassa az együttműködés lehetőségét, Buterin pedig virtuálisan találkozott az elnökkel, hogy az ország digitális ökoszisztémájának tovább bővítéséről tárgyaljanak.