Az altcoin piac egyik kevésbé ismert sztárja: a RUNE token

Az elmúlt hetekben azt láthattuk, hogy a bitcoin szárnyalásának farvizén rengeteg altcoin árfolyama is meglódult felfelé. Sok közülük kétszámjegyű százalékos növekedést regisztrált és úgy tűnik, hogy sok befektető a bitcoin mellett az altcoinokban is komoly lehetőséget lát. A statisztikák és korábbi adatok szerint az altcoinok akkor szoktak igazán megindulni felfelé, amikor a bitcoin árfolyamának emelkedése valamelyest lassul egy időre. Rengeteg altcoint lehetne kiemelni, amelyek komoly növekedést tudtak bemutatni, most egy olyanról beszélünk, amelyről ritkábban esik szó. Ez a THORChain RUNE token, amelyről az az általános vélekedés iparági bennfentesek között, hogy nem csak a hype mozgatja árfolyamát felfelé, hanem más tényezők is meghúzódnak a növekedés hátterében.

Mi is az a RUNE token?

Mert növekedés az van, 2020-ban az egyik legjobban bővülő altcoinnak számított a RUNE. Fiatal tokenről van szó, 2018-ban hozták létre a THORChain blokkláncát és az volt a fő cél a kialakítása során, hogy a különféle láncok közötti mozgást könnyebbé tegye. Jelenleg azonban a projekt kizárólag a Binance lánc BEP2-es tokenjeire fókuszál, ami kissé azért szembemegy az eredeti nagy célokkal, de remélhetőleg majd láthatunk egy kis bővülést a jövőben. Jelenleg a THORChain natív RUNE tokenjét kereskedők kaphatják meg, akik likviditást adnak a platformnak.

Thorchain blokk
Forrás: icodrops.com

Hogy értsük ezt, tisztában kell lennünk azzal is, hogy mik azok a likviditási poolok. Ezek a poolok igazából egy tokenhalmazt jelentenek, amelyek okosszerződésbe vannak zárva. Arra használják őket, hogy likviditást adjanak egy platformnak és főleg decentralizált tőzsdéken használják őket. Az első ilyen poolt még a Bancor mutatta be, de a legnépszerűbb az Uniswapé lett. A likviditási pool teszi lehetővé, hogy mindig lehessen kereskedni egy tőzsdén. Még akkor is ha éppen nincs olyan piaci szereplő, aki eladna vagy éppen nem olyan áron, ami tisztességesnek nevezhető.

A THORChain likviditási pooljának úgy a felét teszik ki a RUNE tokenek. Az elmúlt hetekben a RUNE tokene ára 95%-ot tudott emelkedni. Bár még a mainnet elindulására nem lehet számítani, ha minden igaz, a Cosmos blokkláncon fog ez alapulni. Még december elsejét a THORChain hivatalos Twitter-fiókján írtak arról, hogy sikerrel tesztelték a Bitcoinnal integrációt biztosító, blokkláncok közötti átjárást lehetővé tevő megoldást. A következő cél majd az Ethereum lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.