A salvadori lakosság a dollárját inkább bitcoinra váltja át

A salvadoriak amerikai dollárjaikat bitcoinra váltják át. A BTC árfolyama folyamatosan növekszik, ezzel együtt pedig az eszközosztály iránti érdeklődés is.

Egy hónappal azután, hogy a bitcoin-törvény hatályba lépett a közép-amerikai Salvadorban, a kriptopénz iránti érdeklődés tovább emelkedik, mivel a lakosok egyre nagyobb százaléka váltja át dollárját BTC-re.

Az ország elnöke, Nayib Bukele tweetje szerint Salvador házon belüli kriptotárca alkalmazása – a Chivo – mintegy 24 076 átutalásról számolt be, ami egyetlen nap alatt hatalmas összeget, 3 069 761,05 dollárt jelent.

Emellett Bukele elnök megjegyezte, hogy a salvadoriak az amerikai dollárjukat bitcoinra váltják, miközben egyre kevesebben használják a BTC-automatákat arra, hogy a bitcoinjaikat készpénzre váltsák át. Tudva, hogy egyes kritikusok megkérdőjelezik állításainak hitelességét, Bukele elnök bátran felszólította a médiát, hogy végezzenek független kutatást, és erősítsék meg az állítást.

“Bármely médium megerősítheti ezt az ATM-ek meglátogatásával” – jelentette ki.

A bitcoin bevezetésének korábbi szakaszában Salvador és elnöke kapott hideget-meleget a döntésével kapcsolatban, ugyanis sokan mondták azt, hogy az károsan hathat az ország gazdaságára. Egy vezető közgazdász nekiment Bukele elnöknek és “nagyon ostoba” lépésnek nevezte a bitcoin bevezetését.

Nem hátrál meg

Az ellenállás ellenére Salvador nem hátrált meg elhatározásában, hogy a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tegye az országban.

A kriptovaluta iránti érdeklődés megugrása egyértelműen jelzi, hogy a salvadoriak mintegy 70%-ának, akik kezdetben elégedetlenek voltak a törvénnyel, megváltozott a véleménye.

Jelenleg a Chivo tárcát használó lakosság száma jelentősen meghaladja a helyi bankszámlával rendelkezőkét, ami elősegíti a pénzügyi integrációt.

Továbbá a bitcoin használata az országban számos lehetőséget nyitott meg a lakosok számára, hogy bizonyos alapvető tevékenységekhez, például az üzemanyag-vásárláshoz kapcsolódó kedvezményekhez jussanak. A Salvadorban élő külföldi befektetők is profitálnak a törvényből, mivel nem kell adózniuk a bitcoin befektetéseikből származó tőkenyereség után.

Még az állatok is jól jártak a bitcoinnal, ugyanis Bukele elnök elárulta, hogy kormánya hatalmas állatkórházat épít a bitcoin befektetésekből származó nyereségből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük