A Samsung metaverzum szolgáltatása, a My House óriási sikereket ér el

Hatalmas sikernek örvend a Samsung saját készítésű metaverzum applikációja, a My House. Az app egy hónap leforgása alatt több, mint 4 millió látogatót vonzott.

A metaverzum egy online, három dimenziós univerzum, amely több különböző virtuális teret foglal magába. Technológiai szakértők ezt tartják az internet “jövőjének”, amelynek teljes piaci értéke 2021 novemberére közel 15 billió dollárra tehető.

A Samsung a metaverzum világába való belépése óta egy lépéssel előrébb haladt, és létrehozta saját metaverzum applikációját, a My House-t. Az app lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megismerjék a cég elektronikai készülékeit, háztartási eszközeit, és bútorait egy személyre szabott virtuális otthonban, amelyet egyéni ízlésük szerint rendezhetnek be és dekorálhatnak.

Naver Zepeto 3D-s avatárplatformjával együttműködve a My House-t a CES 2022-en, egy évente megrendezett technológiai kiállításon indították el, ahol a dél-koreai multinacionális elektronikai vállalat kifejtette, hogy milyen tervei vannak néhány technológiai termékük megújítására és a fiatalabb fogyasztók bevonására.

Amióta a Zepeto mobilalkalmazás a Google Play Store-on keresztül elindult, az alkalmazást használók száma átlépte a 4 milliós határt – a Samsung Electronics szerint ez a legtöbb a Zepeto partneri szolgáltatásai között.

Az elektronikai óriásvállalat a metaverzum iparágba való befektetésért verseng, hogy a jelenlegi termékeit megújítsa, és technológiai rendszert építsen ki a készülékváltozatai között. Továbbá, a Samsung kifejezett tervei között szerepel, hogy más iparágakkal való partnerségeit bővítse, és felzárkózzon a kriptovaluták és a metaverzum gyors lendületéhez.

“A My House sikerével, amely a talapzatunk, az ügyfelek metaverzum élményének optimalizálásával szeretnénk még agresszívebben megszólítani az ezredfordulósokat és a Z generációt” – mondta Young-hee Lee, a Samsung globális marketingközpontjának vezetője.

A technológiai óriás a Decentralandban – egy 3D-s virtuális világ böngésző alapú platform – már megnyitotta a manhattani Washington Streeten található 837-es zászlóshajójának virtuális változatát. A virtuális üzlet – Samsung 837X néven – csak korlátozott ideig lesz elérhető.

A virtuális üzletben a felhasználók a Connectivity Theater and Sustainability Forest és a DJ Gamma Vibes által vezetett táncos buliban digitális kalandok élményét élhetik át.