A SEC nem fellebbez, megnőttek a sokat dicsért spot Bitcoin ETF esélyei

Úgy tűnik, hogy a SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) visszahőkölt és már nem akarja visszaszorítani a kriptoipart. A legújabb jelek szerint mégsem fog fellebbezni a Grayscale spot Bitcoin ETF-fel kapcsolatos döntés miatt.

De vajon milyen hatással lesz mindez a közeljövőben a Bitcoin árfolyamára?

Az indulatok a tetőfokára hágnak amiatt, mert a SEC nem kíván fellebbezni a Grayscale-ügyben hozott ítélet ellen

A SEC nem nyújtja be a fellebbezését a szóban forgó bírósági határozat ellen, amely gyakorlatilag visszavonta azt a döntését, amelyben nem tette lehetővé a Grayscale számára, hogy spot Bitcoin ETF-je lehessen.

A fellebbezésnek október 13 péntekig kellett volna megtörténnie, de a Reuters friss jelentése szerint a SEC mindeddig nem intézkedett az ügyben.

Az amerikai bíróság most várhatóan arra utasítja majd a SEC-et, hogy vizsgálja felül a Grayscale kéremét, és egyúttal nyitott az esély arra is, hogy jóváhagyják a Grayscale spot Bitcoin ETF-jét is. Érdemes megemlíteni, hogy a Blackrock, és a Fidelity Bitcoin ETF is áldásra várnak.

bitcoin arfolyam okt16

Forrás: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

A Bitcoin árfolyama a bejelentést követően megugrott, 26,6 ezer dollárról 27 ezer dollárra emelkedett. A cikk írásának időpontjában 26,80 ezer dolláron kereskednek vele.

Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a Bitcoin mostanában a csökkenő tendencia felé hajaz, a shortolók valószínűleg kimerültek, és egy fordulat várható.

Bitcoin Fear & Greed index jelenleg a maga 47 pontjával a semleges zónában ketyeg, azaz a piaci hangulat a félelem irányába kezd elmozdulni. Igaz, a mutató 24 óra alatt 2 plusz pontot tudott szerezni.

alternative.me-fear-gear-index-bitcoin

Forrás: https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/

Jó néha jó hírekre ébredni

A neves kriptoelemzők már bizakodóbbak, és azt a híreket, mely a SEC mostani döntéséről szól, erősen bullish erejűnek határozzák meg. Itt van például egy tweet arról, mely szerint Coin Bureau úgy gondolja, hogy a döntés megerősíti a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának esélyeit:

BTC Archieve pedig azt fejtegeti, hogy a SEC-nek most már jóvá kell hagynia a Grayscale ETF-jét, de persze még előfordulhat, hogy talál egy kifogást a késleltetésére vagy az elutasítására.

Egy másik neves kriptoelemző, a TheCryptoLark szerint most már csak egy kérdés maradt: mikor hagyják jóvá a Bitcoin ETF-eket.

Összességében a kriptósok kifejezetten pozitívnak tartják a hírt, és szerintük erősítheti is a Bitcoin árfolyamát. Persze néhány sötét hírek, mint például a MetaMask eltávolítása az App Store-ból elnyomhatja ezt a fantasztikus piaci eufóriát.

Mindez szerencsére egyáltalán nem befolyásolja egy vadonatúj projekt, a Bitcoin Minetrix előértékesítésének virágzását.

A Bitcoin Minetrix profitálhat a BTC árának növekedéséből? Egy elemző 10-szeres nyereséget jósol az új bányászati projektnek

Bitcoin Minetrix egy olyan Ethereum-alapú, új Stake-to-Mine platform, amely arra épül, hogy a felhasználók a $BTCMTX tokenek lekötésével Bitcoin-t kereshetnek.

Mint minden kezdeti projekt, ez is felkeltette a befektetők figyelmét, de előértékesítése a vártnál is sikeresebb, hiszen már több, mint 1,5 millió dollárt gyűjtött össze.

bitcoinminetrix-fooldal okt16

Az első, 0.011 dolláros szakasz célja kicsivel több mint 1,5 millió dollár volt, de azóta az ár már 0.0111 dollárra emelkedett. Összesen 20 szakasz van, tehát még adott a lehetőség csatlakozni.

A jelentős befektetői érdeklődés mellett neves kriptoelemzők is lelkesednek a Bitcoin Minetrix-ért. A YouTuber Jacob Bury az egyik legjobb előértékesítésnek nevezte.

Bury a siker magvaként jelölte meg az ingyenes bitcoin szerzés lehetőségét. Ami azt illeti, a projekt gyakorlatilag nem igényel semmilyen hardvert, előzetes költséget vagy technikai szakértelmet.

Amikor a felhasználók stakelik a $BTCMTX-et, Bitcoin-bányászati krediteket kapnak érte, és ezeket elégetve felhőbányászati teljesítmény jár. Így válik a $BTCMTX token kiemelten hasznossá.

Mivel a token előértékesítése gyorsan pörög, érdemes mielőbb csatlakozni hozzá.

Megnézem a Bitcoin Minetrix oldalát

Ez is érdekelhet

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**