A Shiba Inu saját promótere szerint is csak egy átverés a mémcoin

A Shiba Inu háza táján az utóbbi időben egyre csak gyarapszanak a botrányok, amelyek meglehetősen rossz színben tüntetik fel azt. Sokak szerint előbb-utóbb a mémcoin visszafordíthatatlan bukása is bekövetkezik majd. Talán épp egy, a szóban forgó afférhoz hasonló eset indítja majd el a lavinát. 

Úgy tartják, hogy a rossz reklám is reklám. Azonban rendkívül keskeny a határ a hírverés és a pocskondiázás között. A Shiba Inu vékony jégen táncol, ha efféle húzásokkal szeretné magára vonni a figyelmet.

Viszont nagyon úgy fest a dolog, hogy sokkalta komolyabb a helyzet, mint ahogy az az első ránézésre tűnik. Szó sincs rosszul elsült propagálásról, a vádaskodás teljes mértékben valósnak bizonyul.

Saját üzletfele fordult a Shiba Inu ellen

Ahogy arról már a napokban beszámoltunk, az Ask The Doctor egészségügyi vállalat beperelte a SHIB token fejlesztőit. Ez a köpönyegforgatás valósághű példája, hiszen a korábbiakban a cég a Shiba Inu egyik legfőbb promótere volt. Ezzel szemben Twitter oldalukon a „kriptovilág legnagyobb átverésének” titulálták a kriptovalutát.

Ezek után kipécézték maguknak a SHIBArmy (vagyis a token legelvakultabb rajongói) egyik tagját, név szerint Shytoshi Kusama-t, aki a fejlesztők egyike is emellett. A szóváltások közepette az Ask The Doctor fiókja azt állította, hogy a mémcoin árfolyama rövid időn belül vissza fog zuhanni nullára. Illetve azt is megemlítette egy tweetjében, hogy a projekt a kezdetek óta csak egy aljas csalás volt.

Shiba Inu

Ha ez nem lenne elég, a vállalat által benyújtott pereljárás a során a Shytoshi Kusama álnév mögött álló egyén személyazonossága is fel szeretnék fedni. Legalábbis az Ask The Doctor nyilatkozatában ez olvasható. Egyébként a cég elmondása szerint feladatuknak tartják a kriptoközösség megóvását a szélhámosoktól.

Azonban a SHIBArmy-t sem kell félteni, válaszában Kusama az egészségügyi szolgáltatót vádolta meg az emberek átverésével. Emellett pedig biztosította őket arról is, hogy nem tart attól, hogy kilétét felfedje a világnak.

Mindent egybevetve, annak a valószínűsége, hogy az ügy valóban jogi útra terelődjön vajmi kevés. Mind a Shiba Inu, mind az Ask The Doctor ügyletei megkérdőjelezhetőek, így állításaik hihetősége is vitatható.