Vizsgálja a Sorare működését az angol szerencsejáték felügyelet

A Sorare, az egyik leggyorsabban növekvő európai fantasyfoci és digitális gyűjtemény platform ellen vizsgálatot indított az egyesült királyságbeli szerencsejáték felügyelet, az U.K. Gambling Commission.
A szerencsejáték felügyelet egy figyelmeztetést adott ki október 8-án, hogy a Sorare üzleti működése a felügyelet hatályán kívül esik, így a platform ügyfelei vegyék figyelembe ezt a kockázatot.
Ezzel egyidejűleg a szerencsejáték felügyelet arról is nyilatkozott, hogy vizsgálják jelenleg a Sorare működését azzal kapcsolatban, hogy a Sorare működése engedélyköteles-e vagy a nyújtott szolgáltatások nem tartoznak a szerencsejáték és sportfogadás jogszabály hatálya alá.

Habár a Sorare nem kínál a tradicionális értelemben vett sportfogadási szolgáltatást, a digitális kártyák spekulatív kereskedési lehetősége a szürkezónába esik. Ezeknek a digitális kártyáknak az értéke ugyanis attól függ, hogy a kártyán szereplő játékos teljesítménye hogyan alakul.

A Sorare is kiadott egy hivatalos közleményt a témában. Ebben kifejtették, hogy biztosak benne, hogy a platform működése nem tartozik semmilyen formában a szerencsejáték vagy sportfogadási szabályzat hatálya alá. Erről már a vállalkozás indulása után megbizonyosodtak jogi szakértők bevonásával.

A Sorare hozzátette: “Mindenben együttműködünk majd a felügyelettel és a hatóságokkal, és nyitottak vagyunk arra, hogy megvizsgálják a működésünket. Felelősségteljesen kezeljük a platform operációját, mert csak így tudjuk növelni a közösségünket globálisan, és egyre több játékost bevonni.”

A párizsi székhelyű NFT token platform éppen szeptemberben zárt le egy második körös befektetési kört. Ebben több mint 680 millió dollár új tőkét vontak be, amivel a vállalat értéke 4.3 milliárd dollárra növekedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.