A spanyol ajkúak egyre nyitottabbak a kriptovaluták iránt

Venezuela kormánya szerint az országban már mintegy 93 kereskedelmi létesítmény fogadja el az állami által létrehozott és az olajipar által támogatott Petro digitális tokent. Egy spanyol utazási iroda pedig azt állítja, hogy ügyfeleinek több, mint 7%-a fizetett bitcoinnal 2018-ban. A cég nemrégiben új kripto fizetési lehetőségeket tett elérhetővé.

Egy venezuelai médiajelentés szerint, az állami Sunacrip kriptovaluta ügynökségének vezetője azt állította, hogy a 36 Traki áruház mellett, amelyek ma már korábban elfogadták a Petro-val való fizetéseket, az ellátási és termelési lánc helyi bizottságának (Venezuelában Clap néven ismert) mind a 22 boltjában lehet már Petro-val kiegyenlíteni a számlát. A Clap élelmiszerek, háztartási cikkek, ruházati és elektronikai termékek házhoz szállítását is vállalja. A Sunacrip vezetője azt mondta, hogy Venezuelában már több cipő- és ruházati üzlet, gyorsétteremlánc illetve sportruházati márka is elfogadja a Petro-t. Az ügynökség vezetője azonban nem adott meg erre vonatkozóan hivatalos adatokat, így nem lehet tudni, valójában mennyien is váltak elfogadó partnerekké.

Állami bank is nyit a kriptovaluták felé

Más jelentések szerint, az állami tulajdonban lévő Banco de Venezuela, megnyitotta a kizárólag Petro tokent kínáló pultokat ügyfeleik számára.

Egy venezuelai kriptovaluta médiacsoport a Twitteren tett közzé egy videót, amely azt próbálja bemutatni, hogy a bank egyik caracasi fiókjában, hogy is néz ki egy Petro pult. Bár egy Twitter felhasználó vitatta a videó és a bejegyzés valódiságát, a médiacsoport azt válaszolta, hogy a Sunacrip megerősítette a hírt. A Banco de Venezuela az ország mind a 23 államában el kívánja indítani az új szolgáltatást.  Venezuela azt állítja, hogy a Petro nemzetközi jóváhagyást fog kapni. Az Egyesült Államok viszont a tokent hivatalosan betiltotta. Az ország azzal fenyegetőzött, hogy szankciókat vezet be az olaj által támogatott tokennel foglalkozó országokkal és vállalatokkal szemben.

Spanyolország sincs lemaradva

Ezzel egy időben, Spanyolországban a CIO jelentése szerint, a Destinia utazási iroda megkezdi a Bitcoin Cash, az EOS, a Litecoin, az Ethereum és a Dash kriptovaluták elfogadását is. A társaság az első utazási iroda Európában, amely 2014-től kezdve elfogadta a bitcoint, mint fizetőeszközt. A Destinia szerint az ügyfelek több, mint 7%-a fizetett a BTC-vel 2018-ban. Mostantól pedig olyan rendszert fognak elindítani, amely lehetővé teszi az ügyfeleik számára, hogy más kriptovalutákat is használhassanak irodáikban. Az utazási iroda szerint a kriptovalutával fizető ügyfelek nemcsak bitcoinnal, de a már említett altcoinokkal is fizethetnek. Használhatják azokat repülőjegy illetve vonatjegy vásárlásához, szállodafoglaláshoz valamint utazási csomagok fizetéséhez is.

Emellett tegnap látott napvilágot a hír, hogy a kolumbiai Risaralda megyében, a kávé fővárosa, Perexa, a kriptovaluták központjává vált. A város népessége alig haladja meg a 474 ezret, de már legalább 29 üzlettel büszkélkedhet, amelyek elfogadják a kriptovalutákat.