Venezuela ‘Tescója’ már bitcoint is elfogad

Ahogy egyre mélyebbre süllyed Venezuela a hiperinfláció posványába, úgy fordul egyre több vállalkozás az ország egyetlen viszonylagos értéket képviselő eszközeihez, a kriptopénzek felé. Egy helyi bevásárlóközpont, Venezuela ‘Tescója’ már kriptovalutákat is elfogad.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Venezuelában a kriptóknak áll a zászló

Eddig Venezuela kapcsán a csúfos kudarcot vallott nemzeti kriptopénzről, a petróról, az átlagemberek rekordnagyságú bitcoin tranzakciós volumenéről és a DASH térhódításáról írtunk, de ahogy nő az emberek és a vállalkozások elkeseredettsége, úgy jelenik meg a kriptovaluta is az országban. A pár hónapos frissen kibocsátott szuverén bolivár, melynek az árfolyama a petróhoz lett rögzítve szintén nem talált túl lelkes fogadtatásra, annyira nem, hogy  egy helyi gigaáruház, a TRAKI, állítólagosan már kriptovalutákat is elfogad.

Egy Reddit bejegyzés alapján a poszt megosztója 884 darab terméket vásárolt, iskolafelszereléseket és ruhákat nem több mint 260 dollárnyi bitcoinért. A pénzt állítólag a Reddit community dobta össze az ország gyerekeinek megsegítésére.

“Való világi elfogadottság és való világi segítség” áll a fórum bekezdésben ahogy a felhasználók a tranzakciók hasheivel kommentálták az adomány elküldését. Bitcoin mellett az áruház DASH-t, ethert, litecoint és bitcoin casht is elfogad.

 

Venezuela bukott fiskális politikája

Az ország és vezetősége egyértelműen kudarcot vallott fiat fizetőeszközével. A Nemzetközi Valutaalap előrejelzése szerint 2018-ra 1 millió százalékos infláció várható, az árak 18 naponta duplázódnak.

A következő beszédes képet pedig Nick Szabo, magyar származású kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja osztotta meg:

A táblázatban ugyan még nem szerepel Venezuela, de ha így folytatja, hamarosan örökös helyet bérel ki a listán. Mi magyarok pedig, ugyan 70 év hosszú idő, az elkövetkezendő generációk gyorsan felejtenek, dupla olyan fontos lenne olyan fizetőeszközöket használni, melyek értéke inkább nő mint csökken az évek telésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.