A Square új Bitcoin platformot hoz létre pénzügyi szolgáltatások nyújtására

A Square vezérigazgatója, Jack Dorsey bejelentette, hogy a vállalat “nyílt fejlesztői platformot” épít.

A Square fizetési szolgáltatásokat kínáló társaság új vállalkozást hoz létre, amelynek középpontjában egy „nyílt fejlesztői platform” létrehozása áll, hogy megkönnyítsék a nem felügyelt, decentralizált pénzügyi szolgáltatások nyújtását – jelentette be Jack Dorsey, a társaság vezérigazgatója csütörtökön egy tweet-sorozatában.

Dorsey tweetje szerint a leendő divízió „elsődleges fókusza” a Bitcoin lesz.

Azt írta, hogy a kezdeményezést Mike Brock vezeti majd, és „teljesen nyitott lesz”. “Nyitott ütemterv, nyílt fejlesztés és nyílt forráskód” – tweetelt Dorsey. Jelenleg Brock vezeti a vállalat stratégiai fejlesztési csoportját.

Az új részleg abban fog különbözni a Square Crypto-tól, hogy a Square fogja irányítani és finanszírozni a munkát – nyilatkozta Dorsey. A Square Crypto jelenleg a Lightning Development Kit-en fejlesztésén dolgozik.

Dorsey megjegyezte, hogy a vállalat Twitter- és Github-fiókokat hoz létre annak érdekében, hogy mindig friss információkat tudjanak közölni a projektről.

A cég múlt héten jelentette be azt is, hogy Bitcoin hidegtárca megalkotását tervezi. Mint ahogy múlt heti cikkünkben is megírtuk, júniusban még csak annyit mondott Jack Dorsey, hogy fizetési szoftvereket készítő cége, a Square „fontolgatja” egy Bitcoin tárca megalkotását. Most a hivatalos bejelentés is megérkezett: jön az új hidegtárca.

Elsőként a cég fejlesztésért felelős igazgatója, Jesse Dorogusker osztotta meg a hírt Twitteren. „Úgy döntöttünk, hogy egy olyan hardvertárcát és szolgáltatást építünk, amely a Bitcoin tárolását még mainstreamebbé teszi” – írta Dorogusker. Azt is hozzátette, hogy továbbra is „kérdezni és válaszolni fognak a kérdésekre”, és hogy nyíltan, a közösséggel együttműködve szeretnék az új Square hideg tárca megalkotását elvégezni.

Dorsey megjegyezte, hogy hasonlóan a hardver tárcához, az új pénzügyi szolgáltatási platform fejlesztését is teljesen a nyitott alapokra helyezve fogják megvalósítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.