Most már hivatalos: a Square bitcoin hidegtárcát készít

Jack Dorsey is megerősítette egy Twitter bejegyzés keretében, hogy a Square saját bitcoin hidegtárcát dob piacra.

A bitcoin hidegtárca piacra még a Square-nek is nehéz lesz betörnie

Múlt hónapban még csak annyit mondott Jack Dorsey, hogy fizetési szoftvereket készítő cége, a Square „fontolgatja” egy bitcoin tárca megalkotását. Most a hivatalos bejelentés is megérkezett: jön az új Square hidegtárca.

Elsőként a Square fejlesztésért felelős igazgatója, Jesse Dorogusker osztotta meg a hírt Twitteren. „Úgy döntöttünk, hogy egy olyan hardvertárcát és szolgáltatást építünk, amely a bitcoin tárolását még mainstreamebbé teszi” – írta Dorogusker. Azt is hozzátette, hogy továbbra is „kérdezni és válaszolni fognak a kérdésekre”, és hogy nyíltan, a közösséggel együttműködve szeretnék az új Square hidegtárca megalkotását elvégezni.

Dorsey ugyanezt a tweetet osztotta meg saját profilján is, annyit hozzátéve, hogy „Csináljuk #bitcoin”.

A hidegtárcák, hardvertárcák, vagy csak angolosan hard walletek piacán régóta két fő játékos uralja a terepet, a Ledger és a Trezor, Dorseyék így kemény versenytársakkal kell majd, hogy szembenézzenek. A hidegtárcák legnagyobb előnye, hogy az ún. hot walletekhez képest jóval nagyobb biztonságot nyújtanak a kriptovaluták tárolásához, hiszen egyáltalán nem csatlakoznak az internethez. Így hackertámadásoknak sincsenek annyira kitéve, mint az internethozzáféréssel rendelkező társaik.

A Square számára egyébként egészen profilba illő a hardvertárcák megalkotása és értékesítése. Ők a fizetési szoftverek mellett már különböző fizetési terminálokat és chipolvasókat is ajánlanak az ügyfeleik számára.

De a bitcoin és a kriptovaluták sem állnak messze tőlük – sem Jack Dorseytól, sem a Square-től. A Square Cash Appja, amely a felhasználók közötti gyors fizetést teszi lehetővé, már jó ideje engedi a bitcoin eladásokat és vásárlásokat; Jack Dorsey pedig már egészen 2014 óta nagy BTC rajongónak számít. Nemrégiben a 2021-es miami Bitcoin Konferencián beszélt arról, hogy akár még a Twittert is hátra hagyná, ha úgy érezné, a Bitcoin hálózatának nagyobb szüksége van rá. A Square ezenfelül több, mint 8000 BTC-t is magáénak tudhat.

A bejelentésben a Square hidegtárcáról bővebb információkat még nem osztottak meg. Jelenleg a fejlesztőcsapat összeállításánál jár a projekt.

Ha bővebben érdekelnek a hardvertárcák, akkor nézzétek meg az unboxing bejegyzéseinket a SecuX és a Trezor tárcáiról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük