Egy bankóriás az év végére már 150 ezer dolláros BTC árfolyamot vár

A Standard Chartered globális banki óriás 150000 dollárra emelte előrejelzését a bitcoin 2024 végére vonatkozó árfolyam-előrejelzését. Ez azért jelentős ugrás ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még 100 ezer dollárt jósoltak. Egy új dokumentumban a Standard Chartered elemzői a jelentősen javult előrejelzésük fő mozgatórugójaként a nemrégiben az Egyesült Államokban jóváhagyott spot bitcoin ETF-ekbe történő erős tőkebeáramlást említették. A bank úgy véli, hogy ezek a masszív intézményi tőkebeáramlások tovább fogják hajtani a Bitcoin árfolyamát felfelé.

A BTC árfolyamot egyre többen várják 100 ezer dollár fölé év végére

A Standard Chartered egyébként egy kifejezetten kriptobarát hagyományos bank, amely aktívan foglalkozik a Bitcoin és a kriptovaluták témakörével. Korábban a bank elemzői azt jósolták, hogy a bitcoin árfolyama 2024 végére elérheti a 100000 dollárt. Most viszont annyira lenyűgözte az elemzőiket a BTC erős teljesítménye (aktuálisan az árfolyam: BTC Price BTC Price ), hogy már 150 ezer dollárra módosították év végére várt jóslatukat. Az elemzői csapat vezetője, Geoffrey Kendrick a következőket írta: “2024-re vonatkozóan, tekintettel a vártnál élesebb árnövekedésre az elmúlt évben, most úgy látjuk, hogy az ár elérheti a 150000 dolláros szintet az év végére, szemben a korábbi 100000 dolláros becslésünkkel.

Várakozásaik szerint a száguldás 2025-ben is folytatódhat, és a bitcoin árfolyama jövőre akár 250000 dollárig is emelkedhet. Mielőtt egy korrekcióval a 200000 dollár körüli szinten állapodna meg. A frissített jóslatra azért került sor, mert az USA-ban az év elején jóváhagyták a bitcoin spot ETF-eket. A Standard Chartered úgy véli, hogy ezek a szabályozott befektetési eszközök jelentős intézményi keresletet hoznak. A Bitcoin fixen rögzített maximális kínálatával és más pozitív fundamentumokkal kombinálva a bank további jelentős emelkedési lehetőséget lát a közeljövőben. Például a bank az egyre szélesebb körben történő elfogadás alapján új csúcsokat vár. Ha megvalósul a merész jóslatuk, akkor a 150000 dollárra való emelkedés 120%-os nyereséget jelentene a jelenlegi, 68000 dollár közeli szintekhez képest.