Az egyetemisták megtakarításaik egy részét bitcoinba fektetik

Egy stanfordi diákok által vezetett befektetési alap portfóliójának 7%-át bitcoinba fekteti. Az alap általában részvényekbe és kötvényekbe fektet, de most bitcoin felé is nyitott.

A Stanford Egyetemen működő, diákvezetésű befektetési alap, a Stanford Blyth Fund februárban 45 000 dollárért vásárolt bitcoint BTC Price BTC Price , miután az egyik diák bemutatta az eszközt a szervezet tagjainak. Kole Lee számítástechnika szakos hallgató és a Stanford Blockchain Club vezetője nemrég arról tweetelt, hogy a vásárlást követően a Blyth Fund portfóliójának körülbelül 7%-át bitcoinban helyezte el.

A Stanford Egyetem bitcoint vásárol

A legendás bankár, Charles Blyth tiszteletére létrehozott alap a Stanford Egyetem vagyonának egy részét kezeli, a hat számjegyű összeg részvényekbe és kötvényekbe történő befektetése révén. Az alap az oktatást támogatja, lehetőséget biztosítva a diákoknak saját pénzük befektetésére, a befektetési hozamok 25%-át pedig a Stanford Egyetem pénzügyi segélyébe fordgatja.

Lee februárban tartott előadásán a kriptopiaci ciklusokra, a tőzsdén kereskedett alapok (ETF) beáramlására, valamint a „pénzügyi káosz és háború” elleni védekezésre összpontosított. A számítástechnikai tudós az iShares Bitcoin ETF (IBIT) befektetési lehetőségét népszerűsítette, amelyet a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock bocsátott ki. Az előadás eredményeképpen a befektetési alap be is vásárolt a vezető digitális eszközből, így a teljes portfóliójának 7%-át most már BTC teszi ki.

Az IBIT a tíz spot Bitcoin ETF közül a legnagyobb és legjobban teljesítő termék, több mint 11 milliárd dollár kezelés alatt álló vagyonnal és napi 420 millió dolláros beáramlással március 4-én.

Egyre szélesebb körű elfogadottság

A Blyth Fund BTC-vásárlása a viszonylag új digitális eszköz növekvő elfogadásának bizonyítéka. A spot Bitcoin ETF-ek bevezetése az Egyesült Államokban minden eddiginél magasabb szintre hajtotta a digitális eszköz elfogadottságát, ami lehetővé tette a hagyományos pénzügyi szektorból származó dollármilliárdok beáramlását: a magas ETF-volumenek és a tőke beáramlása a BTC árát a 2021 novemberében látott szintekre hajtották. Eközben a tíz ETF kereskedési volumene március 5-én volt a legnagyobb, körülbelül 10 milliárd dollár, amelynek az IBIT tette ki a legnagyobb részét.