A Starbucks kártyák mostantól kriptóval is feltölthetőek lesznek

A világ legnagyobb kávéházlánca, a Starbucks a hűségprogram tokenizálásán dolgozik. 

A Starbucks elnök-vezérigazgatója, Kevin Johnson a cég negyedéves jelentésénél kifejtette, hogy az újonnan létrejött partnereikkel a PayPal-lal és a Bakkt kriptopénz szolgáltatóval közösen dolgoznak a vállalat digitális valutával kapcsolatos erőfeszítéseinek kiterjesztésén.

A “Stars for Every” hűségprogramon keresztül az ügyfelek mostantól feltölthetik Starbucks kártyájukat számos kriptovalutával, köztük bitcoinnal és ethereummal is. A Bakkt adja a digitális tárcát, ahova a PayPalon tárolt kripto egyenlegek lesznek majd feltölhetőek.

„A blokkláncon és más innovatív technológiákon keresztül azt kutatjuk, hogyan lehet tokenizálni a Stars-t, hogy más kereskedők kapcsolódhassanak jutalomprogramunkhoz a Starbucks Rewardshoz” – mondta Johnson.

A terveik szerint lehetővé tennék az ügyfelek számára, hogy személyre szabottabb élményeket szerezzenek és fejlesszék a digitális szolgáltatásokat. Sőt, idővel szeretnék elérni, hogy más hűségpontok is bevonhatóak legyenek Stars programba.

A Starbucks utolsó negyedévét 24,8 millió taggal zárta a Rewards nevű hűségprogramjában csak az Egyesült Államokban, ami 28%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Széles körben elterjedt meggyőződés, hogy a vállalat rendelkezik az egyik legerősebb hűségprogrammal az egész világon. A 2009-ben elindított program folyamatosan az ismételt vásárlásra ösztönöz, amit minden vállalkozás szeretne elérni.

Starbucks és a bitcoin kapcsolata

A kávézólánc mindig is nyitott volt a blokklánc technológia és a kriptopénzek iránt. Már 2016-ban (!) lehetővé tették egyes amerikai üzletekben a bitcoin elfogadását. A Bakkt intézményi kereskedésre szakosodott tőzsde első partnere volt a Starbucks két évvel ezelőtt.

A Starbucks ügyfelei a bitcoin elfogadásáról híres El Salvadorban már közvetlenül vásárolhatnak bitcoinnal a régió kávéházainak üzleteiben, köszönhetően az ország szeptember 7-én hatályba lépett bitcoin-törvényének.

Forrás: Benzinga

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.