Digitálisból virtuálisra: Starbucksszal indul a jövő évben a Bakkt bitcoin fizetési rendszere

Az NYSE által indított Bakkt bitcoin határidős platform bejelentette, hogy az első indulópartnerük a Starbucks lesz. Így áll a tegnapi közleményben:

“Az elmúlt évben összeállítottunk egy erős utalásokra fókuszáló mérnökcsapatot, akik közel állnak az alapvető fizetési és megfelelőségi platform befejezéséhez.”

Most a vásárlói alkalmazások és a kereskedőportál fejlesztésére összpontosítunk, valamint teszteljük az első indulópartnerünkkel, a Starbucksszal, amelynek befejezését a következő év első felében várjuk.”

Mike Blandina, a Bakkt termékvezetője, egy teljes körű fizetési rendszert ír le, ahol a hétköznapi embereknek van egy számlájuk a bitcoin vásárlására, eladására és kereskedelmére, valamint egy alkalmazásuk, amelyen keresztül utalásokat bonyolíthatnak le.

Ez azt jelenti, hogy az utalások ez nem feltétlenül a blokkláncon történnek, aminek viszont az az előnye, hogy a skálázhatóság nem lesz probléma. Ehelyett az az ötlet, hogy a Bakkt fogja kezelni az emberek bitcoinjait, lesz egy számlájuk, amire letétbe helyezhetnek vagy vásárolhatnak bitcoinokat, majd azt eljuttathatják olyan vendorokhoz, akik szintén rendelkeznek számlával a Bakktnál.

“Elindítunk egy vásárlói alkalmazást, hogy megkönnyítsük a felhasználók számára a digitális eszközök értékének felfedezését és megértését, továbbá az ügyletek tranzakcióját és nyomonkövetését. A kereskedők szélesebb körben jutnak ügyfelekhez, akik nagyobb vásárlóerővel rendelkeznek” – áll a Medium bejegyzésben.

Még korai hosszú távú következtetéseket levonni, de hacsak a Bakkt nem tervezi a Lightning integrálását, akkor a Bakkt egyfajta bitcoin bankként fog funkcionálni, a Revoluthoz, vagy az eToro-hoz hasonlóan azzal a különbséggel, hogy a bitcoinjaidat spekuláció helyett a Starbucksban is elköltheted. Persze csak virtuálisan, mert a blokkláncon tényleges bitcoin tranzakció nem fog történni, csak a Bakkt fogja jegyezni a céges excel táblázatában, hogy elköltöttél 0.0000001 bitcoint egy lattéra.

A Starbucks elnöke tavaly utalt rá, hogy ilyen formában bitcoin elfogadás érkezhet, és ez most megerősítettnek tűnik a Bakkt oldaláról.

Az nem derül ki, hogy más kriptót is integrálnának, de feltételezhető, ugyanis a közleményben digitális eszközökről írnak nem pedig csak a bitcoinról.