A svájci kormány tulajdonában lévő bank kriptovalutákat kínál az ügyfeleinek

A PostFinance, Svájc ötödik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója közölte, hogy a Sygnum Bankkal kötött partnerségnek köszönhetően kriptovalutákhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál már az ügyfeleinek.

A PostFinance teljes egészében a svájci kormány tulajdonában van és több mint 2,5 millió ügyféllel rendelkezik. Kezdetben a vezető kriptovaluták, például a bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) vásárlását, tárolását és eladását teszi majd lehetővé, majd idővel további kriptovalutákkal is bővül a kínálata.

Úgy tűnik, hogy Svájc a saját tempójában, de egyre szélesebb körben nyitja meg a kriptovalutákhoz való hozzáférést. Ez szöges ellentétben áll olyan helyekkel, mint az Egyesült Államok, ahol a kriptók eltörlésére irányuló összehangolt erőfeszítéseket tesznek a kormányzati politika legmagasabb szintjein is.

A kriptofókuszú Sygnum, amely mintegy négy évvel ezelőtt kapott banki engedélyt a svájci szabályozó hatóságoktól, számos intézményt, köztük regionális bankokat és magánbankokat is kiszolgál.

A digitális kriptoeszközök a pénzügyi világ szerves részévé váltak. Ügyfeleink a PostFinance-nál, azaz annál a banknál szeretnének hozzáférni ehhez a piachoz, amiben megbíznak és a mindennapi pénzügyeiket intézik.” – mondta Philipp Merkt, a PostFinance befektetési igazgatója egy nyilatkozatban. “Ezért egy olyan jó hírű és elismert partner, mint a Sygnum Bank, amely kiváló szolgáltatási kínálattal rendelkezik, fontosabb, mint valaha.”

Postfinance

A Sygnum bank igazgatója szerint a PostFinance idővel bővíti majd kriptokínálatát

Fritz Jost, a Sygnum Bank B2B vezérigazgatója szerint a PostFinance döntését, hogy a kriptopénzekbe fektessen be, részben az is vezérelte, hogy a svájci lakossági befektetések egy része a kereskedelmi bankokból a digitális eszközosztályba terelődött át.

“A PostFinance is felfogta, hogy évente jelentős, több százmilliós euró nagyságrendű a kriptotőzsdékre és hasonlók kriptoplatformokra történő befektetés kiáramlás” – nyilatkozta Jost. “Így látták, hogy ez nem csak egy új bevételi forrás megteremtésének lehetőségét jelenti, hanem azt is felismerték, hogy ennek fontos szerepe van az ügyfelek megtartásánál is.”

Jost szerint a kriptovaluták széles választéka biztosan elérhetővé válik majd idővel, de a PostFinance még nem döntött a pontosan belistázandó kriptókról.

“Láttuk már korábban is, hogy a bankok először elérhetővé tették a kriptókat az ügyfeleik számára, és a következő lépésként, a stakinget is akartak, és így tovább.” – mondta Jost. “Minden bizonnyal megerősíthetem, hogy a PostFinance-nek van egy ütemterve, és ez egy olyan eset, hogy először a kriptovaluták vásárlásával, tartásával és eladással kezdünk. Ezzel egyfajta módon beolajozzuk a működés kerekeit a szervezeten belül és az ügyfeleken számára.”