A svájci posta bankja is elkezd kriptovalutás szolgáltatásokat kínálni

A SwissInfo nevű svájci hírportál hozott le egy érdekes hírt a napokban a PostFinance svájci bankról. A PostFinance az ötödik legnagyobb lakossági banknak számít az európai országban, és egyben a svájci posta banki üzletága is. Jelenleg több mint 2,5 millió ügyfelük van és a mostani bejelentésük alapján 2024-re már minden ügyyfelük vehet, eladhat és tarthat bitcoint a bankon keresztül.

A PostFinance komoly profitra számít a kriptovalutákból

Már eddig is volt bizonyos jellegű kriptovaluta tranzakciókra mód a bankban. Eddig ezt a PostFinance a Swissquote nevű bankon keresztül, annak segítségével biztosította. A közleményt böngészve látható az is, hogy nem csak bitcoin, de más kriptovaluták is elérhetőek lesznek majd a bank 2,69 millió ügyfele számára. A PostFinance lakossági üzletágvezetője szerint a kriptovaluták piacának fejlődését figyelve látták az elérkezettnek az időt arra, hogy közvetlenül ők is belépjenek már szereplőként erre a piacra. Még 2017-ben a Swissquote lett az első svájci lakossági bank, amelyik kriptovaluta szolgáltatásokat biztosított az ügyfelei számára Svájcban. És a beszámolók szerint komoly profitot termelt nekik ez az üzletág tavaly is.

Pont a Swissquote tapasztalata volt vonzó a PostFinance számára, hogy velük együtt hozzák létre a Yuh nevű applikációt. Ezzel a PostFinance digitális appon keresztül nyújtott kriptovaluta hozzáférést az ügyyfelek számára. A partnerségnek viszont most már vége, hiszen a PostFinance a mostani döntésével egyértelműen a Swissquote riválisa lett. Nagyon pozitívan értékelhetjük a hírt, hiszen egy komoly piaci korrekció idején döntött úgy a nagy svájci bank, hogy belép közvetlenül a kriptovaluták piacára. Ezzel pedig a svájci posta banki üzletága olyan illusztris társasághoz csatlakozik, mint a Julius Baer, az LGT Bank, a Goldman Sachs vagy a JP Morgan. Első körben mindenesetre csak kereskedési és letétkezelői szolgáltatás lesz majd elérhető. De a közleményük szerint hamarosan újabb szolgáltatásokat fognak kínálni.