„Atombiztos” letétkezelő rendszert indít a Swissquote

A Swissquote online bank és kereskedelmi csoport “atombiztos” kriptoletétkezelő szolgáltatást indított a hónapban.

A svájci székhelyű cég pénteken jelentette be, hogy március 21-től, mind a lakossági, mind pedig az intézményi ügyfelek, kriptopénzt utalhatnak tárcáikból egyenesen a Swissquote számlákra.

A Swissquote úgy döntött, hogy az újítás érdekében partnerségre lép a Zug-i székhelyű Crypto Storage AG-val, a Crypto Finance AG leányvállalatával.

A Crypto Storage AG egyedi megoldást kínál a kriptopénzek kezelésére, az úgynevezett “highest grade hardware security modules” (HSM), magyarul „legmagasabb fokú hardverbiztonsági modulok” segítségével, a honlapukon feltüntetett információk szerint.

„A mi HSM-eink ugyanazok, amiket a Svájci Nemzeti Bank használ ezáltal semmilyen munkakiszervezés vagy egy esetleges hátsó ajtó által kihasznált hiba nem jöhet szóba” mondta a Crypto Storage vezérigazgatója Stijn Vander Straeten a CoinDesk-nek.

Hozzátette:

A szervereink egy régebben használt, atombiztos katonai bunkerben találhatóak. Szóval igen, figyelünk a biztonságra.

A Swissquote ajánlatában már megtalálható a kriptopénz kereskedés, amit még a Bitstamp kriptotőzsdével indított el 2017 júliusában. Ugyanezen az évben bővítette kínálatát a bitcoin cash (BCH), ether (ETH), litecoin (LTC) és a XRP altokkal.

2017 novemberében a cég egy bitcoin tőzsdei certifikátot is elindított, ami a befektetői invesztíciót egy  gépi tanulást alkalmazó algoritmus segítségével kalkulálja a bitcoin és az amerikai dollár között, azzal a céllal, hogy csökkentse a kriptopénzek magas volatilitását.

A Swissquote egy többkriptós kereskedést  is elindított a SIX svájci tőzsdén, ami lehetőséget ad a bitcoin, bitcoin cash, ether és a litecoin kereskedésére. A bankot 2000 óta a SIX is listázza.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük