A Terra alapítója végre bejelentette az UST helyreállítási tervét

Do Kwon, a projekt alapítója kiadta az UST helyreállítási tervét, a tervezetben pedig jelentős változtatásokat javasolt annak érdekében, hogy felgyorsítsa az érmék”elnyelésének” folyamatát.

Kwon a Twitteren osztotta meg az 1164. számú helyreállítási tervezet részleteit. A javaslat a TerraUSD (UST) stabilcoin amerikai dollárhoz való kötöttségével kapcsolatos, az érme ugyanis a cikk írásakor 66%-kal van a tervezett 1 dolláros árfolyam alatt.

A projekt alapítója szerint a piacról távozó UST tokenek tömeges megsemmisítésén kívül nincs más mód a helyzet stabilizálására, Kwon szerint jelenleg ez az egyetlen módja az árfolyam növelésének. Do Kwon azt javasolja, hogy növeljék a protokoll kapacitását 293 millió dollárról 1,2 milliárd dollárra, ez segítene felgyorsítani a tokenégetés folyamatát.

Technikailag a folyamat a Terra LUNA kódbázisának két paraméterét, a BasePool és a PoolRecoveryBlock metrikákat kívánja módosítani. A cikk írásáig egyébként szinte az összes felhasználó támogatta a javaslatot, nem nagyon volt olyan, aki ellenezte volna.

A Lehman Brothers összeomlásához hasonlította a mostani helyzetet a Polygon egyik vezetője

A bitcoin brutális árfolyamcsökkenése után nagyon sokan eladták az UST érméiket, ennek eredményeképpen pedig a stabilcoin elvesztette a dollárhoz való kötöttségét. Ráadásul közben a Terra LUNA árfolyama hatalmasat zuhant, csak az elmúlt 24 órában 97%-ot.

A SushiSwap egyik kulcsfigurája és a Polygon informatikai biztonsági vezetője, Mudit Gupta a pénzügyi piacok egyik legnagyobb összeomlásához hasonlította a mostani helyzetet:

„Nem hiszem, hogy a kriptoszektor valaha is látott ilyen mértékű és súlyosságú eseményt. Még a DAO hack sem érződik semminek a Terra összeomlásához képest. Ennek hosszú távú következményei lesznek. Ez rossz az egész ágazatra nézve… A mostani összeomlás nagyon hasonlít a Lehman Brothers 2008-as helyzetéhez, amely pénzügyi válságot okozott. Nem számított, hogy más cégek jól teljesítettek-e vagy sem. Az egész piac összeomlott.”