A Terra fejlesztői 24 órán belül másodszor állították le a blokklánc működését

Az USA keleti idő szerint 22:13-kor közzétett tweetjében a Terra azt írta, hogy a blokklánc “hivatalosan is leállt a 7607789-es blokknál. A Terra validátorai leállították a hálózatot, hogy tervet dolgozzanak ki a hálózat újjáépítésére. További frissítések hamarosan…” – folytatódott a közlemény.

Terra Twitter

A blokklánc működését először május 12-én szüneteltették, mert attól tartottak, hogy sebezhetővé vált bármilyen támadás esetén. Ez azután történt, hogy képernyőfotókat osztottak meg a hivatalos Terra Discordról, amelyek szerint a láncot leállítják és újraindítják a staking leállításával. A staking letiltásának az lenne a lényege, hogy megelőzzék a támadást.

Ez egy nappal azután történt, hogy a likvid staking protokoll, a Lido Finance figyelmeztetést adott ki a hálózatot érintő lehetséges támadásra. Megjegyezték, hogy a Terra hálózat biztonsága nagyot esett, így sebezhetővé vált. “Elméletileg lehetséges a hálózat leállítása és ezen eszközök befagyasztása egy kidolgozott támadás megelőzése érdekében” – írta a projekt a Twitteren.

A Terra fejlesztői ezután keleti idő szerint 14:05-kor bejelentették, hogy a blokkok generálása újraindult, bár a stakinget letiltották.

A Terra krízisét az váltotta ki, amikor az algoritmikus stabilcoinja, az UST rögzítése elvált az amerikai dollártól. Jelenleg a CoinMarketCap adatai szerint a LUNA már csak 0.00005325 dollárt ér. Annak ellenére történt ez, hogy hatalmas mennyiségű LUNA kibocsátásával próbáltak kétségbeesett erőfeszítéseket tenni az UST árfolyamrögzítés visszaállítására.

A Luna (LUNA) forgalomban lévő készlete május 12-én meghaladta a 25 milliárdot. Az új tokenkibocsátás pedig soha nem látott szintre emelkedett, ahogy a Terraform Labs vezérigazgatója, Do Kwon és más befektetők próbálják enyhíteni az UST eladási nyomást.