A Tether már több mint 5 milliárd dollár értékű bitcoint tartalékol

A Tether még több bitcoint adott az egyenlegéhez az első negyedévben, így a stabilcoin-óriásnak most már több mint 5,1 milliárd dollár értékű eszköz lapul a tartalékai közt.

A stabilcoin kibocsátója, a Tether most már több mint 5 milliárd dollár értékű bitcoint BTC Price BTC Price tart, a nyilvános blokklánc-adatok szerint.

Az Arkham Intelligence adatai – amelyek a kriptoóriás pénztárcáját követik – felfedik, hogy a vállalat most már több mint 75 354 bitcoint tart, amelynek értéke több mint 5,1 milliárd dollár, miután a cég az év első negyedévében 8 889 BTC-t vásárolt.

A Tether áll a harmadik legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta, az USDT mögött. A stabilcoin – egy, az amerikai dollárokhoz vagy más valós világi eszközökhöz kötött digitális érme – a kriptogazdaság gerince; széles körben használják a kereskedők digitális eszközök vásárlására és eladására, és sokkal magasabb 24 órás kereskedési volumennel rendelkezik, mint a bitcoin. A vállalat az egyik legnagyobb bitcoin-birtokos, és azt mondta, hogy stratégiája a legnagyobb piaci kapitalizációjú digitális eszköz folyamatos vásárlása.

A vállalat tavaly nyilvánosságra hozta, hogy rendszeresen akár a nettó megvalósított működési profitjának 15%-át is bitcoin vásárlására különíti el. Az elképzelés az, hogy az eszközt a stabilcoin támogatásául szolgáló tartalékokban tartsák.

A BTC-vásárlás része a Tether befektetési döntéseire irányuló konzervatív és körültekintő megközelítésnek, amelynek célja a tartalékok megerősítése, növelése és diverzifikálása. E keretrendszer megvalósításával a Tether célja az átláthatóság fokozása, valamint a vállalat teljesítményének és tőkeallokációs stratégiájának világosabb áttekintése.

„A Bitcoinba, a világ első és legnagyobb kriptovalutájába történő befektetésre vonatkozó döntés az abban rejlő erőre és befektetési eszközként való potenciáljára támaszkodik”nyilatkozta tavaly Paolo Ardoino, a Tether műszaki igazgatója. – „A Bitcoin folyamatosan bizonyította rugalmasságát, és időtálló kriptovalutává vált. Korlátozott kínálata, decentralizált jellege és széles körű elterjedése a Bitcoint az intézményi és a lakossági befektetők körében egyaránt kedvelt választássá tette. Bitcoinba történő befektetésünk nemcsak portfóliónk teljesítményének javítására szolgál, de arra id módot biztosít, hogy igazodjunk egy olyan átalakuló technológiához, amely képes átformálni üzletvitelünket és életünket.”

A Tether körül a vélemények megoszlanak: a múltban azért kritizálták, hogy nem elég átlátható abban, mi áll a USDT mögött. Egyes híradások pedig azt állították, hogy a kriptovalutát törvényellenes cselekmények elkövetésére használják, bár ez az állítás nem egyedül az USDT-vel kapcsolatban hangzott el.