A Tether bálnák továbbra is tolják az USDT-t a kriptopiacra

A hét eleje óta szokatlanul sok, nagy volumenű Tether (USDT) átutalás történt a kriptovaluta-tőzsdékbe.

Mivel a kriptovaluták piaca drámai fellendülést tapasztalt a múlt héten, és még most erősen kitart, úgy tűnik, hogy még több bálna akar akcióba lépni.

Legutóbb csaknem 16 millió USDT-TRON-t utaltak át a Binance-ba egy ismeretlen pénztárcából, míg 6 millió USDT-ERC20-at egy másik ismeretlen pénztárcából a Bitfinex-hez küldtek. Bár mindkét transzfert jelentős bálnamozgásnak tekinthetünk, azt is megállapíthatjuk, hogy a tranzakciók egy korábbi ügylethez képest elenyészőek, hiszen akkor közel 40 millió USDT-TRON-ot vittek a Binance-hoz.

Ez csak néhány a legutóbbi jelentős bálnamozgásokból. A hét elején a BeInCrypto arról számolt be, hogy a kriptovállalati piac történetének egyik legnagyobb összejövetele előtt egy nappal, 134 millió dollárt mozgattak több BTC pénztárca között. Csakúgy, mint a Tether esetében, amit múlt héten pumpáltak fel. Ezzel az vált egyértelművé, hogy jelentős vásárlóerővel rendelkezők akarnak belépni a piacra.

Kilőttek az altcoinok

Az elmúlt héten a bitcoin kapitalizációja 148 millió dollárról majdnem 180 millió dollárig kúszott fel. Jelenleg 169 millió dolláron áll, ami +14,2%-nak felel meg.

Noha egy hét alatt 14,2%-os profitot elérni igazán lenyűgöző, a múlt héten számos más ismert digitális eszköz megtapasztalta azt, mit jelent a meteorikus növekedés fogalma. Az egyik legnagyobb nyeresége a NEO-nak volt, amely 57%-os növekedést ért el, miután napvilágot látott a hír, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök komoly blokklánc innovációra törekszik Kínában. Habár konkrétumok még nem állnak rendelkezésre, a bejelentése arra elég volt, hogy robbanást okozzon a kriptotérben.

A NEO mellett számos más, Kínával összeköthető kriptovaluta is hasonló növekedést tapasztalt. Az Ontology (ONT) október 25-én feltámadt, és az elmúlt héten több mint 60%-os növekedést produkált. Hasonlóképpen a Tron (TRX), mely ugyanazon a napon kezdett magához térni. 30%-os növekedésének köszönhetően a kapitalizációs listán elfoglalhatta a 10. helyezést.

Érthető, hogy minden bálna, aki be akar lépni a kriptovaluta piacra, nagyot akar szakítani a dollárjáért. Meglátjuk, hogy erre a hétre mit is tartogat a kriptoszektor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük