A Tether visszavág a Deutsche Banknak

A Tether, a világ legnagyobb stabilcoin kibocsátója, hevesen kritizálta a Deutsche Bank legutóbbi jelentését, amely megkérdőjelezte a stabilcoinok fenntarthatóságát és a Tether pénzügyi stabilitását.

A Deutsche Bank elemzése

A Deutsche Bank kutatása – amely 334 pénznem rögzítését vizsgálta meg 1800 óta – arra a következtetésre jutott, hogy csak 14%-uk maradt fenn hosszú távon. A kutatás szerint a stabilcoinok hajlamosak a turbulenciára és az értékvesztési eseményekre. Ez arra utal, hogy sok stabilcoin vélhetően kudarcot fog vallani, különösen az átláthatóság hiánya és a spekulatív hangulat miatt.

A TerraUSD összeomlása és hatásai

A jelentés elemezte a TerraUSD stabilcoin összeomlását, amely széleskörű hatást gyakorolt a kriptopiacra. Ez rávilágított a stabilcoinokkal kapcsolatos volatilitásra és kockázatokra. A jelentés szerint nagyobb átláthatóságra és jobb szabályozásra van szükség a kriptopénz piacán.

A Tether és a piaci kihívások

A Deutsche Bank elemzése rámutatott a Tether pénzügyi stabilitásának kérdéseire, különös figyelemmel a kripto-derivatívák piacán betöltött szerepére. A jelentés szerint egy esetleges „Tether peso pillanat” komoly veszteségeket okozhatna, ami negatívan érintené a tőkeáttételes kereskedőket és súlyos problémákat okozhatna az egész kriptopiac számára.

Fogyasztói vélemények

A német bankóriás több mint 3350 fogyasztót kérdezett meg a stablecoinok jövőjéről. A válaszok alapján csupán 18% gondolja úgy, hogy a stabilcoinok sikeresek lesznek, míg a válaszadók 42%-a szerint idővel eltűnnek a piacról.

A Tether válasza

Tether válasza szerint a Deutsche Bank kutatása „nem rendelkezik kellő egyértelműséggel és megalapozott bizonyítékokkal, hanem inkább homályos megállapításokra támaszkodik, semmint alapos elemzésre.” A Tether hozzáfűzte, hogy a kutatás, amely a stabilcoinok hanyatlását vetíti előre, nem szolgál konkrét adatokkal az állításainak alátámasztására.

Összegzés

A Tether és a Deutsche Bank közötti vita kiemeli a stabilcoinok piacának bizonytalanságait és a pénzügyi stabilitás kérdéseit, rámutatva a nagyobb átláthatóság és szabályozás szükségességére.