A Tether volumene 500 milliárd dollárral csökkent egy év alatt

A Tether (USDT) valós kereskedési volumene március hónapban némileg nőtt, de 2021 óta összességében több mint 500 milliárd dollárral csökkent

A március valóban nehéz hónapnak bizonyult a kriptoközösség számára, és ez a stabilcoinokat minden eddiginél sebezhetőbbé tette. Az USDT továbbra is a legnagyobb stabilcoin a piaci kapitalizáció alapján, és a kapitalizációja is 1%-kal emelkedett az idei év februárja óta. Március elején a stablecoin 443 milliárd dollár környékén mozgott.

Az USDT valós volumene egy éves mélypontra csökkent

Az éves volumen enyhe növekedése hátrányosan befolyásolhatja a token jövőbeli használatát, mivel egyre komolyabb versenytársakkal kell szembenéznie, többek között a BUSD, USDC és TUSD is ellenfelének számít. A múlt hónapban az USDT valós volumene 50 százalékkal csökkent éves szinten, és 1 billió dollár körül állt meg.

2021. májusának első két hetében megnőtt a befektetők kereslete a digitális eszközök iránt, ami ezt követően több coin esetében is új árfolyam mérföldköveket eredményezett. A hónap utolsó két hetében egy medvepiaci hatás is megfigyelhető volt, ami szintén a tokenek árfolyamának zuhanásához vezetett. Így az USDT valós volumene 1,84 billió dollárra emelkedett.

Medvepiacokon a stabilcoinok iránti kereslet megnő, mivel kereskedők milliói használják ezeket az a stabilcoinokat a nagy százalékos veszteségek elkerülésére. Ha gyorsan előreugrunk a múlt hónap végére, akkor viszont azt látjuk, hogy az USDT valós volumene 72%-kal csökkent tavaly májushoz képest.

tether volumen

Miért történik ez a hanyatlás?

Az egyik elsődleges tényező, amely a Tether valós kereskedési volumenének csökkenéséhez vezethető vissza, az a tranzakciók számának csökkenése.
Ha 2021 márciusát és májusát nézzük, a tranzakciók száma 20 millió, illetve 28 millió körül volt. Ezzel szemben azonban 2022 februárjában és márciusában mindössze 4266, illetve 4806 tranzakciószámot regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy idén március végén a teljes tranzakciószám 99,976%-kal volt alacsonyabb a 2021. márciusi teljes tranzakciószámnál.

Tether tranzakció szám
A múlt hónapban az éves valós volumencsökkenés az USDT/BTC kereskedési volumenben is tükröződött. Ez márciusban 45 millió dollár körül mozgott, szemben a 2021. márciusi értékkel, amely még 50 millió dollár értékű volt.

tether BTC
Azonban a 2021-es csúcsokhoz képest csökkenő reálvolumen ellenére az USDT továbbra is a kereskedők és a befektetők által legnépszerűbb és legtöbbet használt stabilcoin.