A Tezos Alapítvány 25 millió dollárral lezárja az ellene indított pert

A héten úgy döntött a Tezos alapítványa, hogy lezárja az ellene indított kártérítési pert és 25 millió dollárt kifizet a károsultaknak – annak ellenére, hogy nem ért egyet a döntéssel.

A Tezos Alapítvány weboldalán közölték a hírt, hogy úgy döntöttek, nem folytatják tovább a pereskedést idő és pénz hiánya miatt, inkább kifizetik a kártérítési igényt, annak ellenére, hogy nem értenek egyet a döntéssel.

Úgy döntöttünk, hogy leírjuk egyszeri pénzügyi veszteségként a kártérítés költségeit, hogy ne jelentsen további jogi költséget és erőforrást a per továbbvitele a bíróságon.

A Tezos továbbra is fenntartja, hogy nem csinált semmi rosszat a 232 millió dolláros ICO során.

2017 júliusában, akkortájt rekordnak számító ICO-n több, mint 200 millió dollár forrást gyűjtött össze a Tezos Alapítvány, azonban a token kibocsátás és szétosztás csak késedelmesen történhetett meg, mert a kriptopénz kitalálója és az alapítvány akkori elnöke között erős vita alakult ki a projekt forrásainak felhasználásával kapcsolatosan. 2018 januárjában ezután több felperes is bíróságra vitte a Tezost, engedély nélküli értékpapír kibocsátás miatt, az ügyeket végül összevontan tárgyalták 2018 áprilisa óta.

A Tezos továbbra is azon az állásponton van, hogy nem bocsátott ki engedély nélkül értékpapírt és határozottan elutasítja a vádakat. Csak és kizárólag a projekt és a közösség jövőbeli érdekében döntött úgy, hogy zárja a folyamatban lévő pert.

Mióta sor került a kibocsátásra a Tezos eszközeinek értéke megháromszorozódott, az alapítvány féléves jelentése szerint már 635 millió dollár értékű vagyon felett gazdálkodnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük