A Tezos beelőzte az EOS-t kereskedési volumenben

Először a kriptók rövid, de annál izgalmasabb történelmében a Tezos (XTZ) megelőzte az EOS-t volumenben, árfolyamban és lekötött értékben is. A Tezos eddig a top 10-es lista utolsó, tizedik helyét foglalta el a kriptoiparágban, most viszont megelőzte a nyolcadik helyen álló EOS-t.

Az írás pillanatában 2.75 USD áron kereskednek vele, az EOS pedig 2.73 USD árfolyamon áll. Az XTZ kereskedési volumene tegnap túllépte a 95 milliót dollárt, ami 31%-os kiugrásnak számít a 2 nappal előtti értékhez képest. EOS volumene ugyanekkor csak 34 millió dollár volt tegnap.

Tezos

A Tezos a mostani árfolyamon az elmúlt hónap legmagasabb értékét érte el, utoljára ugyanis március 8-án kereskedtek ilyen volumenben, akkor az árfolyam 2.60 és 2.90 dollár sávban mozgott.

A hálózaton belüli ‘staking’ alapján is túllépte a Tezos az EOS-t. A Messari a Tezost a harmadik helyre hozta a Cosmos (ATOM) és Synthetix (SNX) után. A coin éves staking hozama most 7% körül mozog. (Természetesen az éves árfolyamfluktuáció gyakran nagyobb mint 7%).

Tezos

A Tezos szépen teljesített áprilisban

Az EOS piaci kapitalizáció alapján még mindig vezet a Tezosszal szemben. Jelenleg az EOS 2.5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, míg a Tezos 2 milliárd dollár környékén van. Ugyanekkor a Tezos szempontjából ez is hatalmas eredmény, pár héttel ezelőtt még ugyanis csak 500 millió dollár környékén járt.

Az elmúlt napok tehát nagyon jól sikerültek a Tezosnak. Azonban a vezető kriptovalutáknak sincs okuk a panaszra. A Bitcoinnal jelenleg 7.600 dolláros árfolyamon kereskednek, így egy hónap után sikerült végre elhagyni a 6.700-7.000 dollár közötti sávot, ahol sokáig tartózkodott. Az Ethereum szintén 190 dollár fölé emelkedett az elmúlt héten először ebben a hónapban.

A Tezos jó teljesítményének a hátterében az is állhat, hogy március végével lezártak egy régóta húzódó peres ügyet. A Tezos Alapítvány weboldalán tették közzé a hírt, hogy úgy döntöttek, nem folytatják tovább a pereskedést idő és pénz hiánya miatt, inkább kifizetik a kártérítési igényt, annak ellenére, hogy nem értenek egyet a döntéssel.

Az ügy hátterében az állt, hogy 2017 júliusában, akkortájt rekordnak számító ICO-n több, mint 200 millió dollár forrást gyűjtött össze a Tezos Alapítvány. Azonban a token kibocsátás és szétosztás csak késedelmesen történhetett meg, mert a kriptopénz kitalálója és az alapítvány akkori elnöke között erős vita alakult ki a projekt forrásainak felhasználásával kapcsolatosan. 2018 januárjában ezután több felperes is bíróságra vitte a Tezost engedély nélküli értékpapír kibocsátás miatt, az ügyeket végül összevontan tárgyalták 2018 áprilisa óta. Ez a jogi per záródott le tehát a múlt hónapban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük