A török Galatasaray labdarúgó klub is rajongói tokent bocsát ki

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Galatasaray Spor Kulübü török labdarúgóklub azt tervezi, hogy Ethereum-alapú rajongói tokeneket bocsát ki a Socios weboldalán, a Chiliz ($CHZ) az egyik vezető sport és szórakoztató blokklánc startuppal együttműködve.

A Socios szeptember 16-án közzétett sajtóközleményében jelentette be a partnerségi együttműködést, amely értelmében a The Lions (Aslanlar) – az egyetlen török klub, mely UEFA-kupát nyert – hamarosan rajongói tokeneket indít a vállalat platformján.

A csapat jelen lesz a futballszurkolók számára a cég blokklánc-alapú, jutalmazó mobilalkalmazásában is. A rajongói tokenek segítségével a szurkolók a jövőben részt vehetnek a klub által delegált szavazásokon, melyek során különböző témákkal kapcsolatban döntéseket is hozhatnak.

Ezek a szavazások várhatóan olyan dolgokra vonatkoznak majd, mint a focicsapat hivatalos termékeinek megjelenése, a mérkőzések napjára szervezett események, a szponzorációs kampányok és együttműködések, illetve a közösségi médiában elérhető tartalmak. A szurkolók által vásárolt tokenek száma, meghatározza majd a szavazatuk értékét. Minél több rajongó csatlakozik a csapat által kezdeményezett programhoz, annál több jutalmat szerezhetnek majd, versenyezhetnek a klubhoz kapcsolódó különleges élményekért és élvezhetik exkluzív jogaikat.

A társaság azt is ígéri, hogy a jövőben a szurkolók hozzáférhetnek majd speciális játékokhoz illetve ajándékokhoz is.

Fan Token Offering

A tokenek a Socios.com weboldalán lesznek elérhetőek 2020 első negyedévében melyek, a cég által csak Fan Token Offering-nek (FTO) nevezett program keretében kerülnek elosztásra. A Galatasaray Spor Kulübü igazgatóságának egyik tagja, Dorukhan Acar azt mondta a kezdeményezéssel kapcsolatban:

„Nagyon örülünk, hogy egyesítjük erőinket a Socios.com-al, és együtt egy izgalmas utazást tehetünk. Ez a partnerségi kapcsolat új lehetőségek világát nyitja meg a számunkra, a rajongói elkötelezettségünk és a globális elérhetőségünk szempontjából. Ezenfelül a projekt egy új mérföldkő is a digitális átalakulásunkban. ”

Mint arról már korábban írtunk, a sport azon belül is a futball, jó táptalajnak tűnik a blokklánc technológia és a tokenkibocsátás számára. Egyre több világhírű sportklub fogad el pénzügyi alternatívákat azért, hogy növelni tudja a rajongói bázisukat. Idén már olyan nagynevű labdarúgó klubok csatlakoztak a Socios felületéhez, mint a Juventus, a Paris Saint-German, a West Ham United, az AS Roma vagy az Atlético de Madrid.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.