A Trezor bejelentette egy népszerű szolgáltatás megszüntetését

A Trezor bejelentette, hogy megszünteti a Coinjoin tranzakciókat támogató funkcióját a Trezor Suite-ben. A szolgáltatást a Wasabi Wallet készítője, a zkSNACKs fejlesztőcég közreműködésével nyújtották, de júniustól a szolgáltatás megszűnik. A Trezor biztosítja felhasználóit, hogy a Coinjoin számlákban lévő alapok továbbra is elérhetőek maradnak.

A Coinjoin szolgáltatás bevezetése és vége

A Coinjoin egy adatvédelmi megoldás a Bitcoin tranzakciók számára, amely lehetővé teszi a felhasználók számára pénzeszközeik eredetének és céljának elrejtését. A Trezor az első hardvertárca gyártóként vezette be a Coinjoin tranzakciók támogatását. Ezt a funkciót először a Trezor Model T készülékhez adták hozzá tavaly áprilisban, majd később, augusztusban a Trezor Model One modell is megkapta ezt a képességet.

A zkSNACKs és a Wasabi Wallet döntése

A zkSNACKs nemrégiben közzétett blogbejegyzésében elmagyarázta, hogy a Coinjoin koordinációs szolgáltatás megszüntetését „nehéz szívvel”, de a „jogi helyzet tisztázásának szükségessége” miatt hozták meg. A vállalat hangsúlyozta, hogy a Wasabi Wallet még a Coinjoin funkció nélkül is biztosítani fogja a magas szintű adatvédelmi funkciókat, mint például a kliensoldali szűrés és a Tor integráció.

Regulációs nyomás és a piaci változások

A zkSNACKs nemrégiben úgy döntött, hogy blokkolja az amerikai állampolgárok és lakosok hozzáférését szolgáltatásaihoz, beleértve a Wasabi Wallet-et is, a friss szabályozási nyomára hivatkozva. Ez a tilalom kiterjed a kapcsolódó weboldalakra és szolgáltatásokra is, az IP-cím blokkolása pedig már érvényben van.

A Phoenix, egy másik kripto tárca szolgáltató, nemrég bejelentette, hogy kilép az amerikai piacról a folyamatos szabályozási bizonytalanságok miatt. A felhasználókat arra kérik, hogy szüntessék meg számláikat és vigyék át pénzeszközeiket, mielőtt a hozzáférésük megszűnik 2024. május 5-én.