Új adatvédelmi funkcióval látja el készülékét a Trezor

A hardvertárca gyártó vállalat, a Trezor nemrégiben bejelentette, hogy a Trezor Model One-ra bevezeti a már régóta várt coinjoin funkciót. Az újításnak megnöveli a bitcoin tranzakciók adatvédelmét és biztonságát minden felhasználó számára.

A coinjoin egy olyan módszer, amelynek segítségével visszakövethetetlenné tehetjük a bitcoin tranzakcióinkat, így megőrizve anonimitásunkat. A folyamat elfedi a tranzakciós előzményeket, így sokkal nehezebbé válik az utalások és a felhasználói egyenlegek nyomon követése az Bitcoin blokkláncán. A vállalata funkció sikeres bevezetéséért a Wasabi Wallettel, egy coinjoin képességgel rendelkező, az adatvédelemre összpontosító tárcával működött együtt.

A Trezor még idén áprilisban a Trezor T-modellhez adta hozzá a már említett funkciót, és az implementáció sikerére építve mostantól már a Model One is részesül belőle.

„A 2013-ban megalkotott Model One-t nagyon népszerűnek számít a piacon, és már több mint 150 országban használják. Az ezt használó felhasználóknak megadni a lehetőséget, hogy tranzakcióikat priváttá tegyék, ugyanolyan fontos számunkra, mint ahogy az a T Model esetében is volt. A kiterjesztett coinjoin funkció révén minden felhasználó kezébe adja az ellenőrzést, a magánélet védelmét és a biztonságot.” – mondta Matěj Žák, a Trezor vezérigazgatója.

A közlemény szerint a vállalat lett az első hardveres tárca, amely lehetővé teszi a coinjoin tranzakciókat egy hardveres tárca keretein belül. A coinjoin mellett a Trezor számos olyan funkcióval is rendelkezik az eszközein, amelyek a biztonságot és az adatvédelem hivatottak biztosítani. Ilyen például a Tor, a coin control és a Shamir backup, amelyek mind elérhetőek a felhasználók számára.