A verseny lezárult: kiderült, ki a Voyager Digital eszközeinek nyertese

A Voyager Digital, a csődbe ment kriptohitelező beleegyezett, hogy a Binance.US legyen az, aki megvásárolhatja eszközeit – közölte a cég alig néhány órája. Az ajánlat a Voyager kriptopénz-portfóliójának valós piaci értékét képviseli, amelynek jelenlegi piaci értéke körülbelül 1,002 milliárd dollár, valamint egy további 20 millió dolláros járulékot.

Miután a Voyager kriptohitelező platform júliusban felfüggesztette a kifizetéseket, megkezdődött a versengés a platform eszközeinek és hiteleinek felvásárlásáért. Az érdeklődők élén először a Binance, az FTX és a Wave Financial állt. A csődbe ment platform eszközeinek megkaparintására egy időben az FTX volt a legesélyesebb, csak… az is csődbe ment.  Az FTX 1,422 milliárd dollárt ajánlott, de az üzlet meghiúsult a kriptotőzsde közelmúltbeli összeomlása után. Egy kis idő elteltével a Voyager újranyitotta az ajánlattételi szakaszt. Az újdonsült licitbe a Binance.US és a Wave Financial mellett a Cross Tower kereskedési platform is beszállt.

Az ajánlat, amellyel a Binance.US elnyerte a Voyager eszközeinek megszerzését közel 1,022 milliárd dollár értékű. A kriptobróker úgy fogalmazott, hogy a Binance amerikai leányvállalatáé volt a “legmagasabb és legjobb ajánlat”. A megszűnt kriptoplatform ügyfelei a Binance.US-en férhetnek majd hozzá kriptóikhoz a felvásárlási ügylet lezárását követően. “A célunk egyszerű – mondta a kriptotőzsde vezérigazgatója – “visszaadjuk az ügyfeleknek elvesztett kriptóikat, méghozzá a lehető leghamarabb”.

Az üzlet részeként az amerikai kriptotőzsde 10 millió dolláros “jóhiszemű letétet” tesz. Ezen felül a Binance.US 15 millió dollár erejéig viseli a Voyager költségeit. Az üzletben 2023. április 18-át tűzték ki a felvásárlás befejezésének határidejeként. Ha addig ez nem sikerülne, a Voyager egy hónapos haladékot adva a tőzsdének, visszaadhatja az ügyfeleknek a pénzüket.

A megszűnt kriptoplatform továbbá azt mondta: “A Voyager Digital LLC a csődbíróság jóváhagyását fogja kérni a Voyager Digital LLC és a Binance.US közötti eszközvásárlási megállapodás megkötéséhez a 2023. január 5-i meghallgatáson. A Binance.US részére történő eladás a 11. fejezet szerinti terv alapján fog megvalósulni”.

A felhasználók eszközeiket kriptovalutában kapják vissza, nem pedig fiatban

Brian Shroder – a Binance US elnök-vezérigazgatója – kijelentette, hogy a Voyager ügyfelei az ügylet lezárását követően újra hozzáférnek majd kriptovaluta eszközeikhez a Binance.US-en. A vezérigazgató a Twitteren közölte:

“Az ajánlatunk tükrözi azt a mély meggyőződésünket, hogy az ügyfeleknek kell az első helyen állniuk. Ahelyett, hogy eszközeiket készpénzre likvidálnák, az ajánlatunk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtartsák kriptovalutáikat. Ez felhatalmazza őket, hogy a jövőben ők döntsenek arról, hogy mit akarnak tenni AZ Ő eszközeikkel.”

Shroder nem szalasztotta el a lehetőséget a vállalata fényezéséről. Twitter bejegyzéseit bővítette néhány gondolattal, amellyel a tőzsde megbízhatóságát hangsúlyozta:

”A Binance.US weboldalon minden üzleti döntésünkben az ügyfél és az ügyfélnek való megfelelés áll az első helyen. Mi vagyunk az egyik legtöbb engedéllyel rendelkező digitális eszközváltó az országban – 46 államban és 3 területen működünk – és SOHA nem adunk kölcsönt az ügyfeleink pénzéből és nem kereskedünk azzal.”

“Mindig 1:1 tartalékot tartunk fenn, és rendszeres ellenőrzéseknek és kormányzati szervek által készített szabályozási jelentéseknek vagyunk kitéve. Nem kínálunk margin termékeket, nem folytatunk saját tulajdonú kereskedést, és nem vállalunk vállalati adósságot.”

“ A Binance.US jól kapitalizált. Eszközeink meghaladják kötelezettségeinket. Ha akarná, minden ügyfelünk holnap kivehetné a vagyonát, amihez joguk van, és még mindig több százmilliós forgóeszközzel rendelkeznénk.”

Minden tőlünk telhetőt megteszünk a jogi és bírósági jóváhagyási folyamat felgyorsítása érdekében. A jelenlegi cél, a bírósági jóváhagyások függvényében, hogy a felhasználók 2023 márciusában hozzáférhessenek a vagyonukhoz.”