A Victoria’s Secret is fejest ugrik a metaverzum és az NFT-k világába

Surprise, surprise… A Victoria’s Secret, nagy feltűnést keltő marketinghadjáratáról híres amerikai fehérnemű- és szépségápolási márka is megtette az első lépését a metaverzum és az NFT-k világa felé.

Egyre több ismert személy, márka és vállalat figyelme koncentrálódik a virtuális valóságként ismert metaverzumra. A napokban Michael Kondoudis védjegy specialista egy tweetsorozatban leplezte le a Victoria’s Secret NFT-k iránti rajongását, valamint a virtuális életre szánt ruhagyűjteményét. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához (USPTO) benyújtott védjegyek arra utalnak, hogy a vállalat virtuális termékek és szolgáltatások online környezetben történő értékesítésével kíván részt venni a metaverzumban.

A Victoria’s Secret belép a metaverzumba! A február 8-án benyújtott új védjegyek azt támasztják alá, hogy a @VictoriasSecret a tervek szerint digitális gyűjteményeket és blokklánc technológiával létrehozott ruhákat kínál a ’virtuális világban’ való használatra” – tweetelte az ügyvéd.

Az elmúlt héten már szó volt arról, hogy a McDonald’s is a metaverzum pályájára lépne, és egyenesen fejest ugrik a virtuális valóságba. A gyorsétteremlánc, ráunva a kripto közösséggel való trollkodásra, konkrétan a dolog közepébe vágott: a február 4-én benyújtott tizenkét védjegye közül mintegy tíz darab virtuális éttermekre, szimbólumokra, kávézókra és egyéb virtuális szolgáltatásokra utal. A kérelem szerint a vállalat „letölthető multimédiafájlokat” is kínálna, mint például hang és videó felvételeket, digitális műalkotásokat és NFT-ket. De ne feledkezzünk meg a Nintendo videojáték óriás legutóbbi pénzügyi eredményeit követően tett állításairól sem, miszerint erősen érdeklődik a terület iránt, és látja „a benne rejlő potenciált” a vállalat számára.

A metaverzum egyébként már egyáltalán nem újkeletű jelenség, mégis a legtöbb óriás – többek között a koronavírus járvány következtében – most ismerkedik meg igazán a decentralizált technológiák által kínált lehetőségekkel. Ami azt illeti, a virutális valóság alaposan felforgathatja az ember jövőjét, és lesz egy-két beleszólása a hagyományos ingatlanpiac alakulásába is. De vajon komoly befektetési lehetőség vagy egy újabb elcsépelt mendemonda rejtőzik mögötte?