A McDonald’s a kripto közösséggel trollkodik a piaci összeomlás közepette

Ha zuhan a bitcoin árfolyama, akkor jönnek a mentőövként szolgáló kripto mémek – hogy ne kelljen terápiára járnunk. A Twitter közösségi óriást ismét ellepte a prominens kriptomilliomosok és befektetők mémjei, akik a piaci összeomlás közepette kénytelenek voltak alkalmi munkát vállalni a McDonald’s gyorsétteremnél. A feszültséget már kedvenc éttermi üzlethálózatunk sem bírta józan ésszel, így aztán beszállt a buliba. 

Szokás szerint, ha a kriptovaluták szárnyra kelnek, hirtelen mindenki ódákat tudna zengeni a szektorról. Amikor pedig vörösbe borul a piac, sokan temetik a digitális forradalom megtestesítőjét, és előkerülnek a jóöreg McDonald’s mémek, melyek finoman szólva alábecsülik az ott dolgozók munkáját. Nemrégiben például Nayib Bukele salvadori elnök karolta fel a mémkultúrát, és új profilképén egyenesen a McDonald’s egyenruháját viselve mondja világmegváltó elnöki beszédét.

A gyorséttermi óriás csalatkozott a mókához, és a Twitteren zajló fejleményeket azzal nyugtázta, hogy bekövette a kriptoszektor befolyásos tagjait, például a Cardano alapítóját. Ami pedig a mostani vérfürdőt illeti, a vállalat egyenesen a kripto közösség felől érdeklődött udvariasan.

A Binance azonnal válaszolt egy mosolygós maszk mögött bújkáló, depresszióval küzdő mémmel, de ne aggódjunk, a McDonald’s már igyekszik vigasztalni a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét is.

Bukele pedig nagyobb tervekkel állt elő, és hamarosan már Bitcoin burgereket fog készíteni konyhájában.

A bizonytalan piaci helyzet ellenére, a Bloomberg árupiaci elemzője, Mike McGlone hisz a BTC visszatérésében, mivel szerinte a befektetők hamarosan egytől egyig felismerik a digitális tartalékeszköz befolyását:

A kriptók a csúcson vannak a kockázati és spekulatív eszközök terében. Ha a kockázati szint csökken, az elősegíti a Fed inflációs harcát. Globális tartalékeszközzé válva pedig, a Bitcoin elsődleges haszonélvezője lehet ennek a forgatókönyvnek” – jelentette ki. Az elemző arra számít, hogy a “tartós trió” – a BTC, az Ethereum (ETH) és az USD-hez kötött stablecoinok – 2022-ben is meg fogja őrizni erőteljes dominanciáját.