A világ legerősebb bányászgépének piacra dobására készül a Bitmain

A Bitmain, a világ egyik legnagyobb bitcoin bányászgép gyártója bejelentette, hogy hamarosan egy olyan új bitcoin bányászgépet fognak piacra dobni, amely 198 terahash/másodperces (TH/mp) sebességgel büszkélkedhet majd. Az új modell az Antminer S19 Pro+ Hyd. nevet kapta, és sok más bányászgéppel ellentétben egy folyadékhűtéses rendszer fogja hűteni a processzort.

A vállalat január 17-én jelentette be az Antminer S19 Pro+ Hyd nevű új vízhűtéses miner piacra dobását.

“Az Antminer S19 Pro+ Hyd. hivatalosan is megjelent. A modell 198 terahash/másodperces kapacitással, 5445 W-os energiafogyasztással és 27,5 Joule/terahash energiahatékonysággal rendelkezik. Az S19 Pro+ Hyd. a legújabb folyadékhűtéses technológiával működik. Lépjen be a folyadékhűtés új korszakába.” – írja a Bitmain.

A kínai cég weboldalán a gép specifikációi mellett ár egyelőre nem szerepel, de várhatóan hamarosan azt is közzéteszik, hiszen a vállalat már májusban tervezi a kiszállítások megkezdését. A Bitmain az Antspace HK3 tárolóegységek használatát ajánlja a bányászoknak az új modellhez. A gép súlya egyébként 17,5 kg körül lesz, mérete pedig nagyjából 410 x 196 x 209 mm.

Az új bányászgép hashrátája magasan kiemelkedik a mezőnyből, amit jól mutat, hogy a Bitmain jelenlegi legerősebb bányászgépe 140 TH/s bányászkapacitással rendelkezik, tehát az S19 Pro+ Hyd. 41%-kal erősebb lesz nála. A hidroüzemű modell nem csak a vállalat legjobb gépe lesz: ha a modell valóban a weboldalon található specifikációkkal fog rendelkezni, akkor ez lesz a világ legerősebb bányászgépe. A világon a két legtöbbet eladott modell egyébként az Antminer S19 Pro (110 TH/s) és a Microbt Whatsminer M30S++ (112 TH/s).

Az előbb említett Antminer S19 XP (140 TH/s) a Bitmain honlapja szerint 2022 júliusában érkezik majd, és már több olyan kriptobányász vállalat is előrendelte a gépet, mint a Bitnile és a Greenidge Generation.